Algemeen

Promotie naar Overgangsklasse voor junioren Amicitia

VRIEZENVEEN - Met een prima staaltje koelbloedigheid hebben de A-junioren van Amicitia afgelopen zaterdag promotie naar de Overgangsklasse afgedwongen. In Hardenberg stond de return van de wedstrijd tegen Juventa A1 op het programma. Thuis won Amicitia een week eerder al overtuigend met 15-10, maar garanties op de finale eindoverwinning zijn er nooit. Die moest men opnieuw zelf afdwingen.

Deze keer in een propvolle en vooral ook sfeervolle sporthal De Beek in Hardenberg. Vol met toeschouwers van beide clubs die hun team fanatiek aanmoedigden. Het werd een wedstrijd van uitersten: beide ploegen gingen er vol voor en zochten vaak de grenzen van het toelaatbare op. De scheidsrechter beleefde geen eenvoudige wedstrijd en had het er zichtbaar moeilijk mee.

Uiteindelijk werd de wedstrijd met 12-13 gewonnen en kon het verdiende feest beginnen. Op naar volgend zaalseizoen waar dan ongetwijfeld pittige tegenstanders voorbij zullen komen. Voor Amicitia is deze promotie van historische betekenis. Het is ruim dertig jaar geleden dat men eerder op dit niveau speelde.