Algemeen

Opening 100-jarig jubileum Willibrordusschool

VROOMSHOOP - Op maandag 22 november startte de dag feestelijk op de Willibrordusschool in Vroomshoop. Een dag eerder was het namelijk 100 jaar geleden dat het katholiek onderwijs in deze plaats haar deuren opende. Een bijzondere gebeurtenis waarbij uitgebreid wordt stilgestaan. Een werkgroep bestaande uit teamleden, ouders en oud-leerlingen heeft het jubileum voorbereid. In verband met corona is vorig jaar al besloten om de festiviteiten uit te smeren over een langere periode en maandelijks een jubileumactiviteit te organiseren.

De officiële opening van het jubileum, die bestond uit het onthullen van het jubileumspandoek, werd gedaan door wethouder Koster van de gemeente Twenterand samen met leerlingen Sem en Louise. Zij zijn de leerlingen die het kortst en het langst op school zitten.

Daarna was het tijd voor een oud-Hollandse spelletjesdag voor de kinderen. Op het schoolplein werden spelletjes gespeeld die we allemaal nog van vroeger kennen, zoals steltlopen, hinkelen, blik gooien en sjoelen. Binnen in school is een leslokaal in oude stijl ingericht. Kinderen kunnen daar zien en ervaren hoe men vroeger op school zat. Bij de opening van het jubileumjaar is ook de feestagenda bekend gemaakt. De komende maanden staan onder andere een koekactie, nieuwjaarsdisco, sponsorloop, puzzeltocht en feestweek op het programma. Een reünie op 18 juni 2022 is de slotactiviteit van dit eeuwfeest. 

De oorspronkelijke RK-school was te vinden aan de Schoolstraat in Geerdijk nabij de kerk. Vanaf 1979 wordt er lesgegeven in het huidige gebouw in Vroomshoop en werd de naam Willibrordusschool in gebruik genomen. De school wil in de tweede eeuw van haar bestaan met een nieuwe naam eigentijds en aantrekkelijk blijven voor inwoners van Vroomshoop. Ze vraagt daarom in een prijsvraag iedereen mee te denken over een passende naam die aan het einde van dit bijzondere jaar bekend wordt gemaakt.

Uw reactie