Algemeen

Nationale Boomfeestdag:
SBO De Sleutel plant lindebomen met wethouder Harmsen

VROOMSHOOP - Leerlingen van speciale school voor basisonderwijs De Sleutel uit Vroomshoop hebben woensdag 13 maart op Nationale Boomfeestdag samen met wethouder Bart-Jan Harmsen 14 lindebomen geplant aan de Stobbelaan in Vroomshoop. Ook werd er een paaltje bij geplaatst met daarop de vermelding van de boomfeestdag en de schoolnaam. Dit bordje werd onthuld door Inge Swartjes, directeur van SBO De Sleutel.

Na een kort praatje van de wethouder kregen de leerlingen uitleg over de gemeente en haar bomen. Daarna konden ze buiten aan de slag met het planten van maar liefst 14 lindebomen. Ze werden geholpen door enkele medewerkers van buitendienst van de gemeente Twenterand. Ter afsluiting kregen de kinderen allemaal wat lekkers en een klein presentje.

 

Leerzaam

 

“Kinderen vinden het altijd geweldig om lekker buiten bezig te zijn”, aldus de wethouder. “Daarnaast proberen we ze ook iets mee te geven over natuur. Bijvoorbeeld dat lindebomen goed zijn voor de bijen en de lucht zuiveren die we inademen. Het is een leuke dag om samen met de kinderen te beleven.”

 

Centrumvisie Vroomshoop

 

De 14 lindes die nu geplant zijn, maken deel uit van het Groenplan van de Centrumvisie Vroomshoop. Met deze bomen is het Groenplan bijna voltooid. Alleen bij het Oranjeplein zijn nog enkele groenvakken die nog ingericht moeten worden.