Algemeen

Muziekvereniging Concordia Sibculo nam afscheid van dirigent Stefan Blaak en huldigde jubilarissen

V.l.n.r.: Kimmy Reef, Jan Bakhuis, Henk Huisman, Geert Prenger, Jan Leemhuis, Stefan Blaak.
V.l.n.r.: Kimmy Reef, Jan Bakhuis, Henk Huisman, Geert Prenger, Jan Leemhuis, Stefan Blaak.

SIBCULO – Vorige week heeft muziekvereniging Concordia Sibculo afscheid genomen van dirigent Stefan Blaak. Helaas was er geen mogelijkheid voor een afsluitend concert, maar wel werd er voor de leden een bijeenkomt georganiseerd. Maar liefst 19 jaar lang heeft Stefan Blaak het orkest en jeugdorkest begeleid tijdens repetities, concerten en concoursen. Diverse prijzen zijn met beide orkesten behaald. Vorige week is het stokje overgedragen aan de nieuwe dirigente Kimmy Reef uit Hengelo, die vanaf september zal starten met het dirigeren van de orkesten van Concordia.

Naast dit moment van afscheid en verwelkoming werden er ook een aantal jubilarissen gehuldigd. Henk Huisman, Jan Bakhuis, en Geert Prenger mogen zich alweer 65 jaar lid van de vereniging noemen. Dit werd bezegeld met een vergulde speld met twee robijntjes. De drie jubilarissen werden samen met Jan Leemhuis, (bijna 70 jaar lid), benoemd tot ereleden van de vereniging.

Al met al een bijzondere avond. Concordia zal vanaf september de repetities van de orkesten en slagwerkgroepen hervatten en men hoopt u snel weer te ontvangen bij een van de concerten!