Algemeen

Melkveehouders trakteren op warme chocolademelk met slagroom

VRIEZENVEEN - Afgelopen vrijdag 17 december kregen alle bewoners en personeel in de Vriezenhof te Vriezenveen bij het middageten een beker warme chocolademelk met slagroom. De reden hiervoor: een moment van ontspanning voor alle bewoners en het zorgpersoneel. De actie werd mogelijk gemaakt door Friesland Campina, welke landelijk 30.000 bewoners in verzorgingstehuizen in het zonnetje heeft gezet door zuivelproducten te schenken aan 250 verschillende verzorgingstehuizen. 

Mientje 39
Melkveehouders van Harten en Dasselaar uit Hoge Hexel waren aanwezig om de chocolademelk te overhandigen aan mevrouw van Harten-Schipper. Deze bewoonster nam de chocolademelk als trotse boerin in ontvangst namens de bewoners en het zorgpersoneel. De veehouders hebben voor dit moment de nieuwsgierige koe ‘Mientje 39’ geschoren en meegenomen, waarmee zij een ronde rondom de Vriezenhof wandelden. 

Op rolletjes
Jenny Smeijers en Carla Ruiter als activiteitenbegeleiders van het dagcentrum, samen met de activiteitenbegeleiders van de Vriezenhof, hebben gezorgd dat alles op rolletjes is verlopen. Op het juiste moment op de goede locatie te zijn is belangrijk wanneer een dergelijke actie onder coronamaatregelen moet plaatsvinden. Het rondbrengen van de heerlijke en gezonde zuivel in het huis is ook door hen gebeurd. Een grote opblaaskoe bij de hoofdingang diende als blikvanger. 

Waardering
Enkele bewoners weten zich van vroeger “de dikke vellen op de chocolademelk” nog wel te herinneren. Dasselaar: “Het is geweldig om de bewoners enthousiast te zien zwaaien en om tevens het zorgpersoneel dat hard werkt een moment van waardering te geven.”