Algemeen

Twee dames uit Twenterand in film met Herman Finkers

MAX zendt de De Beentjes van Sint-Hildegard uit

TWENTERAND / HILVERSUM - Op dinsdag 27 april om 20.35 uur zendt MAX de film De Beentjes van Sint-Hildegard’ uit op NPO 1. De luchtige dramafilm is eerder door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten uitgeroepen tot beste Nederlandse film van 2020 en trok meer dan 700.000 bezoekers in de bioscoop in het lastige jaar 2020. In de film, geregisseerd door Johan Nijenhuis, maakt Herman Finkers zijn filmdebuut. Annemiek Kuper uit Vriezenveen en Thea Kroese uit Vroomshoop spelen eveneens in de film.

Annemiek Kuper en Thea Kroese hebben beide een bijrol in ‘De Beentjes van Sint Hildegard’. Thea Kroese speelt een demente bejaarde [mevrouw Beukers] en Annemiek Kuper is verzorgster in een verzorgingshuis. Thea Kroese zegt: “Het is natuurlijk sowieso bijzonder om in de eerste Nederlandse bioscoopfilm te spelen die in de streektaal is. Zeker na de erkenning van het Nedersaksisch als officiële rijkstaal.” En Annemiek Kuper vult aan: “Alle spelers spreken het Twents ook, echt heel leuk!”

Overigens kwamen beide Twenterandse dames op hun eigen manier de filmset binnen. Waar Annemiek Kuper tijdens haar auditie in Enschede gelijk mocht spelen tegenover Johan Nijenhuis en Herman Finkers, werd Thea Kroese persoonlijk door Herman Finkers gebeld. Lachend zegt ze hierover: “Herman belde me en zei dat hij nog op zoek was naar een demente bejaarde. En of ik een proefopname wilde komen doen. Ik heb hem maar gevraagd of dat een compliment was of niet.” 

Cast
De cast wordt onder meer gevormd door Herman FinkersJohanna ter SteegeLeonie ter Braak en Daphne Bunskoek. De film is geregisseerd door Johan Nijenhuis.

MAX: De Beentjes van Sint-Hildegard
Dinsdag 27 april
Om 20.35 uur op NPO 1