Algemeen

Lions Club Twenterand reikt twaalf cheques uit

TWENTERAND - Maandagavond 29 augustus 2022 was er een bijeenkomst op De Johanneshoeve te Westerhaar-Vriezenveenschewijk van Lions Club Twenterand. Dat gebeurt wel vaker maar dit keer was het een bijzondere bijeenkomst. Want naast de leden van LCT waren er vertegenwoordigers van twaalf (12) verschillende instanties uit Twenterand aanwezig. Niet om een lezing aan te horen of één of andere diavoorstelling te aanschouwen. Men was aanwezig op uitnodiging van de leden van LCT. Wat ook opviel was dat er uit elke kern drie (3) instanties aanwezig waren. Omdat Lions Clubs met hun motto 'We Serve' bekend staan om hun ondersteunende functie voor en bij allerlei uiteenlopende sociale bezigheden, was er onder de aanwezigen al snel een gezonde spanning waar te nemen. Waarvoor zouden ze hier zijn?

Na het welkomstwoord van president Mijnt Kruiskamp en natuurlijk het heerlijke bakje koffie met de wereldberoemde plak Twentse krentenwegge van de Johanneshoeve kwam het hoge woord eruit. LCT had besloten om na een lange tijd van radiostilte wegens onder andere het coronavirus over te gaan tot het uitreiken van geldbedragen ter ondersteuning van de activiteiten van de aanwezige instanties. Dit uitreiken zou symbolisch gebeuren door het overhandigen van een cheque. Alle aanwezige instanties ontvingen een cheque t.w.v. € 1.000,- De cheques werden uitgereikt door de leden van LCT: Mijnt Kruiskamp, Frits Jonker, Jeroen Haan, Rikus Poel en Raymond Berghuis. De diverse instanties en hun vertegenwoordigers waren:

1. Zorgboerderij Koningshoeve Vriezenveen, Martin Wessels, Marijke Wessels
2. Schaatsvereniging C.S.V. Vriezenveen, Anne Nijhof
3. ZorgSaam Twenterand t.b.v. Dag van de Ouderen, Loes Leemreise, Janny Loomeijer
4. Muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop t.b.v. Stichting Gebouwbeheer De Harmonie, Jan Kriekjes
5. Stichting Kabouterpad Zandstuvebos Vroomshoop, Riëtte Makkinga
6. Stichting Forest Hill Vroomshoop, Bartjan Staman
7. Muziekvereniging Juliana Den Ham, Gerhard Lindenhovius
8. Vereniging Historisch Schouwspel Den Ham, Jaenet Roelofs
9. Zwembad De Groene Jager Den Ham, Henri de Lange, Jan-Jaap Lieuwen
10. Korfbalvereniging S.D.O. Westerhaar, Bianca Vrielink, Jennie Schippers
11. Voetbalvereniging V.V. Voorwaarts Westerhaar t.b.v. Keepersdag, Sander Berghuis
12. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Westerhaar t.b.v. Stichting Domus SDG, Marcel Bruggink, William Kijk in de Vegte

Na de uitreiking en het maken van een gezamenlijke foto werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog nagepraat en genetwerkt door de diverse verenigingen en instanties. Hierna vertrokken de vertegenwoordigers tevreden naar huis en konden de leden van LCT terugkijken op een geslaagde avond.

 

 

Reacties

Geachte bestuur Lions

Wat was dat mooi ,een cheque van 1000 euro 

Elk jaar de woensdag in de herfstvakantie vieren wij de dag van de ouderen in de Klaampe .

We nodigen dan altijd een schantykoor uit en velen genieten dan onder het genot van een kop koffie of thee en een drankje in de pauze.

We sluiten altijd af met een verloting met leuke prijsjes..

Om het laagdrempelig te houden vragen we geen entree maar is er wel een verkoop van lootjes en in de pauze een collecte.

Met een opkomst van tussen de 300 en 375 is de gift van de Lions geweldig en maken we er een geweldige middag van. 

Lions we zijn er blij mee, Super Bedankt 

Janny Loomeijer