Algemeen

Lampionnenoptocht Westerhaar

WESTERHAAR - Het weer was goed en dat zorgde mede voor een hoge opkomst. Ruim 100 kinderen hebben zich gemeld bij de organisatie en jury. Voor de jury was het een moeilijke taak, want de kinderen waren prachtig uitgedost. Men zegt: “We zagen van alles voorbijkomen, van prinsessen tot clowns, een grote vlinder, een Kerstman en heel veel Halloween. Allemaal even enthousiast.”

 

Onder leiding van muziek en majorette werd de optocht gestart. De majorettemeisjes van majorette- en twirlvereniging Salute mochten voor het eerst een straatoptreden laten zien, dit hebben ze super goed gedaan. Onder leiding van muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Westerhaar bewoog de groep met mooie lichtjes zich voort door het dorp. De samenwerking tussen verenigingen uit Westerhaar is een belangrijke schakel voor het laten slagen van activiteiten. De Oranjevereniging Westerhaar is er trots op dat dit op deze wijze mogelijk is.

 

Na de optocht, die door vele toeschouwers gezien werd, mochten de kinderen mee De Klaampe in om daar een beker ranja en wat lekkers op te halen. Tijdens een spetterende kinderdisco werden de prijzen uitgereikt aan de mooist verklede kinderen. “We kijken terug op een geslaagde avond. Namens de Oranjevereniging Westerhaar bedankt voor jullie komst” zo klinkt het tot besluit.