Algemeen

Korfballen met mate(n)

TWENTERAND / REGIO - Op vrijdagavond 22 november kwamen ruim 40 oud-korfballers (veelal 50-plus) naar sporthal Möllincksslag in Bergentheim. Het initiatief dat genomen werd vanuit KIOS’45 uit Sibculo resulteerde in het dertiende toernooitje sinds de start in november 2017.

Korfballers afkomstig van verenigingen uit Vroomshoop, Westerhaar, Sibculo, Kloosterhaar en Nijverdal deden mee. Als er in de zaal gespeeld wordt is er nog ruimte voor één team extra. Bij de buitentoernooien is er zowel in Sibculo bij KIOS’45 als in Nijverdal bij NKC’51 meer mogelijk aangezien deze verenigingen over minimaal twee wedstrijdvelden beschikken.

 

Bewegen, plezier, elkaar weer eens ontmoeten zijn de succesfactoren voor ‘Korfballen met mate(n)’ of ‘Korfbal 35plus’. Een vergelijking met walking football is snel gemaakt, maar wandelen is voor het gros van de deelnemers geen optie. Er wordt nog (redelijk) fanatiek gespeeld.

 

Wie ook mee zou willen doen (als vereniging of als speler/ster) kan zich melden via: 06 - 20534759. Spelers/sters worden dan in contact gebracht met de contactpersoon van zijn/haar (voormalige) vereniging. De uitslag van het toernooi in volgorde: UNI, NKC’51, SDO, KIOS’45, met respectievelijk 6, 4, 2 en 0 punten. Er werd 49 keer gescoord in 2,5 uur.