Algemeen

Kernbudgetten, een succes voor Twenterand

TWENTERAND - Ook in het jaar 2021 heeft de gemeente Twenterand meerdere kernbudgetten verleend. Maar liefst zeven initiatieven hebben het afgelopen jaar een kernbudget ontvangen. Kernbudgetten is een vorm van subsidie voor initiatieven in Twenterand, die de sociale binding versterken of de leefomgeving mooier maken. Voor het jaar 2022 heeft de gemeente €50.000,- beschikbaar gesteld.

Verschillende initiatieven:
•       Rondom recreatieplas De Koele in Bruinehaar is met kernbudgetgelden een wandelpad aangelegd.
•       Een mountainbike trainingsparcours wordt gerealiseerd op sportpark ’t Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
•       In Vriezenveen heeft een kernbudget bijgedragen aan de oplevering van een replica Sluis en de aanleg van een beachvolleybalveld.
•       In Vroomshoop is het sprookjesachtige kabouterpad [zie foto] aangelegd
•       Tussen Den Ham en Geerdijk is een cultuurhistorische fietsroute ingericht.
•       Tot slot is er met een kernbudget een zogenoemde duo-fiets aangeschaft, welke inwoners in Twenterand met een beperkte mobiliteit kunnen gebruiken.

“Met elkaar de schouders eronder voor Twenterand”

Kortom: allemaal initiatieven die de gemeente Twenterand een stukje mooier maken. “Met elkaar de schouders eronder vóór Twenterand, dat is prachtig om te zien. We mogen daarom trots zijn op deze initiatieven en al die vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt”, aldus wethouder Koster. “We zijn blij dat we als gemeente ook ons steentje kunnen bijdragen, ondanks onze beperkte financiële mogelijkheden. Dat maakt het juist zo mooi om te zien dat de kernbudgetregeling een succes is. Ook komend jaar is er daarom €50.000,- beschikbaar gesteld.” Wilt u weten of uw initiatief in aanmerking komt voor een kernbudget? Bezoek dan de website: www.twenterand.nl/kernbudgetten.