Algemeen

Kaiya Brouwer van start op WK Enduro

VROOMSHOOP - De Nederlands kampioen jeugdenduro 2018 maakt dit jaar zijn debuut in de grote enduro's. Kaiya Brouwer heeft de keuze gemaakt om meteen tussen de Inters te gaan rijden in de E1 klasse als rookie. Zeker niet makkelijk als nieuwkomer en ook nog eens op een 125cc, maar rijden tussen de snelsten is de beste leerschool. 

 

Vorig weekeinde ging het seizoen van start tijdens het ONK van Holten. Meteen een pittige wedstrijd omdat de Belgische Inters ook van de partij waren. Na de eerste proef was het echter meteen duidelijk, Kaiya had ook zeker de snelheid om aardig voorin mee te doen op dit niveau. Dit tot ieders verbazing. De hele dag werden er goede tijden geklokt en hij wist uiteindelijk als tweede Nederlander te finishen in de E1. Kaiya was super tevreden met dit resultaat en is blij dat het harde trainen niet voor niks is geweest. Daarnaast is er ook een samenwerking aangegaan met het R4E team voor dit seizoen. Hierdoor is er meer ondersteuning, begeleiding en training mogelijk, wat het niveau zeker ten goede komt.

 

Komende week zal de jonge endurorijder van start gaan tijdens het WK Enduro in Duitsland. Een droom die uitkomt. “Supergaaf om allemaal mee te mogen maken. We gaan weer stinkend ons best doen om er een mooi seizoen van te maken en veel te leren” zo klinkt het tot besluit.