Algemeen

Kabouterpad geopend

VROOMSHOOP - Op zaterdag 25 september was het dan zover, burgemeester Hans Broekhuizen heeft samen met zijn collega kabouterburgemeester Paters en kabouterwethouder Koster het Kabouterpad geopend.

Zo te zien was de verstandhouding tussen de heren uitstekend en rekent men op een goede samenwerking tussen beiden ‘gemeentes’. Helaas moest de burgemeester van Twenterand wel vaststellen dat er diverse voorzieningen zijn in het kabouterdorp waar ze in Vroomshoop nog een puntje aan kunnen zuigen. Zo is er een openbaar toilet in het bos waar de middenstanders in Vroomshoop al vaak om hebben gevraagd en ook de muziekkoepel die verdween bij de bouw van de gereformeerde kerk is nu weer opgedoken in het bos.

Afgelopen zondag hebben ruim 1300 mensen een kijkje genomen bij de kabouters in het Zandstuvebos. Aan de reacties te horen is het behoorlijk in de smaak gevallen bij de bezoekers. Er zijn kabouters, elfjes, trollen en zelfs een echte draak te bewonderen. Overal waar je kijkt zien vooral de kinderen die oog hebben voor detail leuke tafereeltjes en hun fantasie kan de vrije loop nemen. Ook zijn er twee speelplekken waar ze naar hartelust kunnen ravotten. Dus trek vooral je oude plunje aan als je op bezoek komt. Op het ‘terras’ op de parkeerplaats was ruimte om even een heerlijk kopje koffie, thee of fris te drinken en plaatselijke ondernemers Marten Dijkstra en Dennis Jongeneel hadden met een ijskraam, popcornstand en suikerspinwiel gedacht aan de kinderen. Tuhente heeft de gehele aankleding verzorgd en een springkussen neergezet waar ook veel gebruik van is gemaakt.

Vanaf deze week zal op zondag de kantine van de ijsclub dienst doen als rustpunt waar dan een consumptie gehaald kan worden. Men zegt: “Wij hopen dat er nog heel veel mensen een kijkje komen nemen bij onze kleine vriendjes, maar we willen wel vragen om het netjes achter te laten. Aan het einde van de route staat een prullenbak waar de rommel ingegooid kan worden.” Lijkt het je nou leuk om ook mee te helpen om deze kabouterroute in stand te houden, meld je dan aan bij het bestuur van het Kabouterpad.