Algemeen

Jubileum – 30 jaar Fietsclub Egede

EGEDE - Al sinds mei 1992 wordt er vanuit Egede (buurtschap tussen Hellendoorn en Den Ham) gefietst. Dit jaar vieren deze actieve dames dus hun 30-jarig jubileum! We gingen op uitnodiging op bezoek in Egede om kennis te maken.

Mien Koldewé kwam met het voorstel om met de dames uit de buurt te gaan fietsen. Voor het plezier, de sociale contacten en inmiddels ook gewoon voor de beweging. Nog altijd zorgt Mien voor de routes, samen met Zwaantje Kroese en Gerrie Scholten. “Iedere week een andere route is wel zo mooi en is ook wel een uitdaging.”

Vanaf de eerste woensdag in mei tot de laatste woensdag in augustus stappen de dames stipt 19.00 uur op de fiets om een ronde te fietsen van ca 20 á 25 kilometer. In het begin werd er in verband met het melken een half uurtje later gestart. “Geen minuut later, want anders start je elke week later en dan blijft er van het fietsen niks over…”

Over het algemeen hebben de dames altijd droog weer, en wordt er enorm genoten van de mooie natuur of van de ondergaande zon. Tussendoor is er vaak een korte stop om een appel te eten of wat te drinken. “We leggen bewust niet ergens aan, want dan duurt de tussenstop veel langer dan de bedoeling is.” Alleen als het heel warm weer is, dan wordt er weleens bij Ekkelenkamp een ijsje gehaald. Na de stop wisselt iedereen van fietspartner en trekt de club weer verder voor het laatste stuk.

Lid zijn van de club stimuleert toch te gaan fietsen ook al lijkt het weer minder mooi. En meestal valt het dan heel erg mee. “Maar dat wil niet zeggen dat we nog nooit met een nat pak zijn thuisgekomen!” De laatste fietstocht van het seizoen is een hele dag met geplande tussenstops en deze sluiten de dames altijd af met een gezellig etentje. Op het ogenblik fietsen de meeste dames met een e-bike, maar de stoere fietsers trappen nog zonder ondersteuning.

“Wij fietsen voor ons plezier, en niet te snel, zodat iedereen (gewone fiets of e-bike) mee kan fietsen. Bij ons staat het plezier en de gezelligheid voorop.”

Afgelopen jaren is het aantal actieve deelnemers gedaald, zodat nieuwe leden van harte welkom zijn! Dus heb je dit gelezen en wil je een keer meefietsen? Zorg dan dat je van mei tot augustus elke woensdagavond stipt om 19.00 uur met je fiets klaarstaat aan de Hancateweg Oost 16.

 

Uw reactie