Algemeen

Jubilarissen koor Sint Willibrordkerk

GEERDIJK – Onlangs vond er in de Sint Willibrordkerk te Vroomshoop/Geerdijk een bijzondere gebeurtenis plaats. Maar liefst acht leden van het dames- heren koor en twaalf leden van het koor “Revival” ontvingen een “Sint Caecila”-onderscheiding van de kerkelijke instelling voor muziek van het Aartsbisdom Utrecht. Dit omdat deze koorzangers en –zangeressen 12½- , 25-, 40-, 50- of zelf 60 jaar bij het koor hebben gezongen.

Tijdens een kerkelijke viering stonden dan ook de leden van beide koren centraal. Door de voorganger, pastor Jeannette Koopman, werd aandacht besteed aan de betekenis van de koren voor de geloofsgemeenschap maar zeker ook wat het samenkomen en samen zingen voor de individuele leden betekent. Het dames- en herenkoor en het koor Revival hebben de gezangen samen uitgevoerd, met zowel de organist, Jan Labrijn, van het dames- herenkoor als het combo van Revival, onder leiding van Matthijs Ramerman. De beide dirigenten, respectievelijk Gert Rietveld en Leon Beukers, hebben afwisselend de koren begeleid. Tijdens de viering was het volop genieten voor de koorleden, de voorganger en de vele aanwezigen.

Na de viering in de kerk werden feestelijkheden voortgezet in de naastgelegen parochiezaal, waar de jubilarissen in het zonnetje gezet. Daar ontvingen de betroffen leden hun bronzen, zilveren, of gouden medaille, hun speldje en oorkonde voor 12,5 jaar, 25 jaar, 40 jaar. Voor 50 jaar inzet werden Ans Haverkort, Jozefien Tinselboer en Marietje Booyink geëerd. En Marry Nijmeijer voor haar 60-jarig jubileum.

Ieder werd persoonlijk toegesproken door de voorzitter van het dames- herenkoor, Theo Leus, en de dirigent van Revival. Ook gaven ze aan dat ondanks dat het kerkgebouw binnenkort aan de eredienst wordt onttrokken en ondanks de zangloze coronaperiode de leden het koor trouw zijn gebleven. Zoals velen dat in de afgelopen tientallen jaren hebben gedaan. Ook ondanks het teruglopend kerkbezoek zijn de koorleden blijven komen repeteren en zingen. Dat zegt veel over hun positieve instelling en doorzettingsvermogen. Zij wisten het koor levend te houden en zodoende de kerkbezoekers te motiveren naar de kerk te komen. Ook na het onttrekken van de kerk aan de eredienst willen de koorleden bij het koor blijven, om zo de diverse andersoortige vieringen muzikaal te ondersteunen en de geloofsgemeenschap vitaal te houden. Het is dan niet meer dan terecht dat deze mensen worden onderscheiden. Bij het koor “Revival” waren de jubilea data van de leden ietwat in de vergetelheid geraakt en dat werd nu alsnog ingehaald. En omdat er koorleden bij zijn die niet in een jubileumjaar zijn, werden ook zij geëerd met een Erediploma van “Sint Caeclia” als aanmoediging en motivatie om te blijven zingen. Men bleef nog enige uren gezellige samen om dit heuglijk feit te vieren.


De overige jubilarissen: 12,5 jaar Marjo Duiveman, Joke van de Berg, Jorrit van het Bolscher, Joke van Dijk, Joke Kosse, Peter Kosse, Silke Mohr.

25 jaar: Gerard Hertseberg, Annie Brandsen-Uitzetter, Silvia Dijk – Pastoors, John Lohues, Thea Meinderink-Bekmann, Marja Spoor-van Dijk, Elles Toonstra-Sanders.

40 jaar: Freija Dorresteijn, Leon Beukers.

Erediploma: Gerard van het Bolscher, Mariet van het Bolscher, Johan Denissen, Ria Siemerink, Ellen van Dam, Theo Leus, Renate Bouwhuis-Slot, Raymond Hudepohl, Joke Jesse, Mariët Kamphuis, Ryanne van Maldegem, Matthijs Ramerman, Tobias Ramerman.

 

Uw reactie