Algemeen

Echtpaar geniet van 60-jarig huwelijk: “Een dag vol verrassingen”

Jan en Klazina Dekker-Fokke uit Vriezenveen 60 jaar getrouwd

VRIEZENVEEN - Jan Dekker en Klazina Dekker-Fokke uit Vriezenveen zijn afgelopen woensdag, 14 oktober, 60 jaar getrouwd. In verband met de situatie rondom het coronavirus bracht burgemeester Broekhuizen geen bezoek aan het echtpaar. Om hen met dit heuglijke feit te feliciteren stuurde de burgemeester een persoonlijke videoboodschap.

Voor het echtpaar was het een heel bijzondere dag. “Het was heel bijzonder. We hadden twee grote tenten, maar het was allemaal wel coronaproof. Jan en ik zaten achter preventieschermen en hadden een persoonlijk mondkapje op. Jan met een foto van mij en ik met een foto van mijn man”, lacht Klazina Dekker-Fokke. 

Ze hadden het tot in de puntjes voorbereid. “We hadden een inloopreceptie en lieten de mensen in drie blokken langskomen, zodat er niet te veel mensen bij elkaar kwamen. En de buurt had een heel mooie boog gemaakt. Een heel bijzondere dag. Dit neemt niemand ons meer af.”

“Dat we dan ook nog van de burgemeester een persoonlijke boodschap kregen, hadden we niet verwacht! Hij is wel de burgemeester hé. Hij bleef heel erg gewoon”, vervolgt Klazina, die ook nog eens een brief van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima kregen. “Heel mooi!”

’s Avonds gingen Klazine en Jan met de kinderen naar de Zandstuve in een gloednieuwe Nissan X-Trail, aangeboden door Jan Manenschijn uit Daarle. “We konden niet met alle klein- en achterkleinkinderen uiteten, want dan werd de groep te groot. Maar het werd een dag vol verrassingen.”

De heer Jan Dekker is geboren op 16 september 1936 in Vriezenveen. Zijn echtgenote, mevrouw Klazina Dekker-Fokke is geboren op 20 februari 1938 in Vriezenveen. Op 14 oktober 1960 is het echtpaar getrouwd in Vriezenveen.