Algemeen

Honderdste krat voor Manna bij De Akker

VRIEZENVEEN / TWENTERAND - De inzameling van voedselbank Manna bij De Akker verloopt sinds Koningsdag zeer succesvol en is inmiddels door de 100 kratten geschoten. Het 100e krat werd door Couzijn Bos, voorzitter van De Akker op dinsdag 7 juli uitgereikt aan Bertus Akse, voorzitter van Manna.De behoefte aan voedselpakketten neemt nu toe, omdat andere groepen uit de samenleving dan gebruikelijk, zoals bij voorbeeld ondernemers en ZZP-ers, het steeds moeilijker krijgen en meer aankloppen voor hulp.

 

Op de eerste zondag van de maand is het normaal een goed gebruik bij diverse kerken om lang houdbare levensmiddelen in te leveren ten bate van voedselbank Manna in de bekende blauwe kratten. Maandelijks werden zo ruim 20 kratten gevuld en weer uitgedeeld. Sinds 28 april functioneert Christelijk Boekenhuis De Akker als aanvullend inleverdepot, bij de Manna vlag, onder de etalage en naast de ingang, bij regen binnen. In de afgelopen 2,5 maand zijn er zo ruim 100 kratten gevuld en komen er ook veel giften binnen. De naaste buur van De Akker, Supermarkt Mulder- de Poete, geeft speciale kortingen voor de diverse benodigde producten.In de vakantiemaanden krijgt de actie een extra Hollandse dimensie om vooral producenten in Nederland te ondersteunen en tegelijkertijd vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Zolang de openstelling van kerken beperkt blijft, zal inzameling via De Akker in ieder geval tot 1 september blijven doorlopen.

 

Doet u ook mee en helpt u voedselbank Manna en Nederlandse producenten de coronacrisis door? Lever dan op werkdagen ‘s middags en op de hele zaterdag bij voorkeur een van de volgende producten: · Groente in blik / pot ·Appelmoes ·Suiker · Koffiemelk · Houdbare melk · Boter / margarine / braadvet · Broodbeleg · Beschuit / Ontbijtkoek · Pannenkoekenmix/ bakmeel · Soep · Aardappelpuree · Ingeblikt vlees / vis · Ragout (blik) · Zilveruitjes / augurken. Graag de deur vrijhouden voor andere klanten. Geld overmaken kan natuurlijk ook rechtstreeks naar: NL80RABO 0148768679 ten name van Stichting Manna, Twenterand onder vermelding van ‘Corona actie’.

 

Door de beperkte openstelling van de kerken ligt ook de inzameling van gebruikte postzegels en prentbriefkaarten stil. Jaarlijks wordt hier een mooi bedrag mee ingezameld voor de zending. Bij De Akker is inmiddels ook de bekende rode brievenbus opgesteld voor kaarten en postzegels [s.v.p. niet afweken om beschadiging te voorkomen].Boekenhuis De Akker heeft beperkte openingstijden tijdens werkdagen van 13.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, volgens de voorschriften van RIVM. Aanvullende informatie vindt u op: www.akkerboek.nl en www.manna.nu.