Algemeen

Hollandse weken voor Manna bij De Akker

VRIEZENVEEN - De inzameling van voedselbank Manna bij De Akker verloopt zeer succesvol en heeft geleid tot een aantal extra uitbreidingen in dienstverlening. Op de eerste zondag van de maand is het normaal een goed gebruik bij diverse kerken om lang houdbare levensmiddelen in te leveren rondom de kerkdienst ten bate van voedselbank Manna in de bekende blauwe Manna kratten.

 

Maandelijks werden zo ruim 20 kratten gevuld en weer uitgedeeld. Sinds 28 april functioneert Christelijk Boekenhuis de Akker als aanvullend inleverdepot, bij de Manna vlag, onder de etalage en naast de ingang, bij regen binnen. In de maand mei zijn er al ruim 60 kratten gevuld en komen er ook veel giften binnen. Dat betekent dat de oorspronkelijke achterstand van twee verloren maanden nu bijna is goedgemaakt. De naaste buur van De Akker - Supermarkt Mulder-de Poete - heeft komende weken speciale kortingen voor de diverse benodigde producten.Manna heeft extra hulp juist nu nodig, omdat hele andere groepen uit de samenleving dan gebruikelijk, zoals bij voorbeeld ondernemers en ZZP-ers, het steeds moeilijker krijgen en meer aankloppen voor hulp. De komende weken krijgt de actie daarom een extra Hollandse dimensie, om vooral producenten in Nederland te ondersteunen en tegelijkertijd vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

  

Doet u ook mee en helpt u Voedselbank Manna en Nederlandse producenten de coronacrisis door? Lever dan op werkdagen ‘s middags en op de hele zaterdag bij voorkeur een van de volgende producten: · Groente in blik / pot ·Appelmoes ·Suiker · Koffiemelk · Houdbare melk · Boter / margarine / braadvet · Broodbeleg· Beschuit / Ontbijtkoek · Pannenkoekenmix/ bakmeel · Soep  · Aardappelpuree · Ingeblikt vlees / vis · Ragout ( blik ) · Zilveruitjes / augurken. Graag de deur vrijhouden voor andere klanten. Geld overmaken kan natuurlijk ook rechtstreeks naar: NL80RABO 0148768679 ten name van Stichting Manna, Twenterand o.v.v. corona-actie. Aanvullende informatie vindt u op: www.akkerboek.nl en www.manna.nu.

 

Door de tijdelijke fysieke sluiting van de kerken ligt ook de inzameling van gebruikte postzegels en prentbriefkaarten helaas stil. Jaarlijks wordt hier een mooi bedrag mee ingezameld voor de zending. Bij De Akker is inmiddels ook de bekende rode brievenbus opgesteld voor kaarten en postzegels – s.v.p. niet afweken om beschadiging te voorkomen.Boekenhuis De Akker heeft in verband met deze crisis haar openingstijden beperkt tot de middag tijdens werkdagen van 13.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, volgens de voorschriften van het RIVM.