Algemeen

Henk Reefhuis kampioen op clubshow van HPKV Den Ham

Op de foto v.l.n.r.: Boven: Albert Boers, Henk Boers, Henk Reefhuis. Onder: Hidde Kuiper, Marith Lubbers en Matthijs Lenderink.
Op de foto v.l.n.r.: Boven: Albert Boers, Henk Boers, Henk Reefhuis. Onder: Hidde Kuiper, Marith Lubbers en Matthijs Lenderink.

DEN HAM - Afgelopen week hield de Hammer Pluimvee en Konijnen Fokkersvereniging weer haar jaarlijkse clubtentoonstelling in het clubgebouw van de H.T.T.V. aan de Kerkallee.

Door 39 inzenders waaronder 6 jeugdleden, allemaal leden van H.P.K.V., werden 290 dieren in de kooien gebracht. Hiermee werd een prachtige groei van de show gerealiseerd, gezien dat er vorig jaar maar 232 dieren waren ingeschreven. Het aantal dieren bestond uit 150 konijnen, 62 grote hoenders en 78 dwerghoenders. Vele bijzondere rassen waren te bewonderen in maar liefst 60 verschillende kleuren. Een vijftal keurmeesters beoordeelde de dieren onder andere op raszuiverheid, kleur en conditie. Gezamenlijk besloten zij welke dieren, in de verschillende diergroepen, de kampioenstitel mochten dragen.

 

Bij de konijnen werd het voor de keurmeesters een zware taak om de kampioenen uit te kiezen. Meerdere dieren waren voor de titel een kandidaat, waarbij het dan ook een feit was dat de konijnenfokkers een zeer fraaie collectie konijnen hadden meegenomen. De jury van keurmeesters besloot dat de Belgische Haas van Henk Reefhuis als enige de ware kampioenstitel verdiende in de diergroep konijnen. De titel ‘mooiste konijn van de jeugd’ werd behaald door Hidde Kuiper met een prachtige Vlaamse Reus.

 

Bij de hoenders werd een knappe prestatie neergezet door Albert Boers, hij haalde met zijn Fries Hoen haan de hoofdprijs binnen. In deze klasse werd Matthijs Lenderink jeugdkampioen met zijn grote Brahma. Henk Boers werd bij de dwerghoenders kampioen met zijn Twentse Kriel. Marith Lubbers behaalde met haar Welsumer kriel de kampioensprijs bij de jeugd.

 

Naast deze hoofdprijzen werden een groot aantal ereprijzen verdeeld. Voor een overzicht hiervan gaat u naar: www.hpkvdenham.nl.