Algemeen

Hippisch verleden in een uitdagend nieuw jasje

Hemelvaartconcours Vriezenveen introduceert Grote Prijs van Twenterand

VRIEZENVEEN - Na 47 jaar gaat het driedaagse ‘Hemelvaartconcours Vriezenveen’ de ‘Grote Prijs van Twenterand’ heten, zoals vertrouwd gewoon in het hemelvaartweekend. Hiermee is de Stichting Hemelvaarconcours in Vriezenveen overtuigd voor de hippische sport een uitdagend meerdaags concours [30 mei, 31 mei en 1 juni] aan te bieden.

In 2018 ging het Hemelvaartconcours van de Vjenneruiters voor het eerst in 46 jaar niet door. Tegelijkertijd gaf de stichting aan voor 2019 een ander attractief concept te willen gaan doorvoeren. Met de Grote Prijs van Twenterand denkt de stichting het juiste concept in handen te hebben.

Attractief concours

 

De organisatie laat weten: “Dit jaar zullen we de disciplines springen en dressuur aanbieden aan zowel de paard- als de ponyrijdende ruiters/amazones. Na een afwezigheid van ruim acht jaar is besloten, net als in het verleden, om de dressuurwedstrijden weer deel uit te laten maken van het hemelvaartconcours. Voor de paarden (springen en dressuur) zullende kwalificatiewedstrijden voor de Grote Prijs van Twenterand verreden worden op donderdag en de zaterdagmorgen. Voor de pony’s (springen en dressuur) zullen zowel de kwalificatiewedstrijden als de Grote Prijs van Twenterand verreden worden op vrijdag 31 mei.”

 

Met voor de Grote Prijs van Twenterand een gezamenlijke prijzenpot van 1800 euro voor de vier rubrieken een grote aantrekkingswaarde voor de hippische sportbeoefenaar. Naast deze prijzenpot zullen er ook geldprijzen te winnen zijn in de verschillende kwalificatierubrieken.

 

De Groenste Grote Prijs

 

Met het nieuwe concept is de stichting Hemelvaartconcours in Vriezenveen er ook van overtuigd meer uit de samenwerking met de lokale ondernemers te halen. Uit ervaringen van andere ‘Grote Prijzen’ leert men dat de exposure die dergelijke wedstrijden hebben ook voor de ondernemers in de regio interessant zijn. Tevens heeft de stichting zich als doel gesteld om binnen drie jaar het ‘groenste’ concours te organiseren in Nederland. Hiervoor zal onder andere ook het bedrijfsleven in Twenterand worden benaderd, hoe hier invulling aan kan worden gegeven. De accommodatie van PSV De Vjenneruiters en de Grote Prijs van Twenterand bieden volgens de stichting voldoende uitdagingen om aan deze doelstelling te voldoen.

 

Inschrijven

 

Inmiddels is de inschrijving al een tijd opengesteld via verschillende websites en emailadres: secretariaat-vjenneruiters@outlook.com. Voor meer informatie kan ook de website: www.groteprijsvantwenterand.nl worden bezocht.