Algemeen

Hein Valk: “Geweldig, echt heel geweldig!”

Hart onder de riem voor zieke collega vrachtwagenchauffeur

DEN HAM/RIJSSEN – Afgelopen zaterdag staken de collega’s van vrachtwagenchauffeur Hein Valk uit Den Ham hem een hart onder de riem, door in konvooi bij hem op de koffie te komen. Een laatste groet aan de terminaal zieke Hein, die door hem erg werd gewaardeerd. “Geweldig, echt heel geweldig!” zei een geëmotioneerde Hein Valk toen de stoet voor zijn huis aan De Vloedgraven halthield.

“De chauffeurs komen hier speciaal voor naar Den Ham” zegt Willard Baan van Baan Rijssen Transporten, “Normaliter hebben de chauffeurs in het weekeinde hun vrachtwagen ergens in de buurt van hun woning staan. Vandaag zijn ze speciaal voor Hein deze kant opgekomen. Er is zelf een chauffeur helemaal uit Siddeburen [bij Delfzijl] komen rijden.”

In de stoel op de oprit van zijn huis genoot Hein Valk zichtbaar van de colonne vrachtwagens in de straat en de grote groep collega’s die bij hem op de koffie kwam. Een grote verrassing, want Hein wist tot op het laatste moment van niks. “We hebben regelmatig contact”, zegt Willard Baan, “Dus we wisten dat het niet goed ging. Onlangs kreeg hij het bericht dat hij niet meer behandeld kan worden. Toen dachten we, we gaan wat voor hem doen. Het zou eerst over een paar weken gebeuren, maar hij gaat zo hard achteruit dat we vandaag zijn gekomen.”

Na een half uurtje verliet het konvooi De Vloedgraven weer, maar niet nadat er eerst koffie en cake werd genuttigd op de oprit van Heins woning. Hierbij kregen de emoties ruim baan. Want niet alleen was het afgelopen zaterdag in alle opzichten een prachtige ochtend, ook was het voor vele stoere vrachtwagenchauffeurs een harde confrontatie met de werkelijkheid. Immers; artsen kunnen niets meer voor Hein doen en die constatering doet deze zonovergoten zaterdag menig traantje vloeien.