Algemeen

Geslaagde receptie 40 jaar NK junioren

 

WESTERHAAR – Dit jaar heeft damclub Witte van Moort voor de veertigste keer het Nederlands kampioenschap junioren georganiseerd. Een mooi moment om met elkaar stil te staan bij het bereiken van deze mijlpaal. Afgelopen zaterdag werd er een receptie gehouden, met iedereen die in de afgelopen 40 jaar te maken heeft gehad met het NK: oud-kampioenen, gastgezinnen, vrijwilligers, de dambond en de gemeente waren aanwezig.

Namens de gemeente nam wethouder Roel Koster het woord. Hij sprak veel waardering uit voor het feit dat er al 40 jaar lang vrijwilligers en gastgezinnen zijn die dit toernooi draaiende houden. Iets om trots op te zijn!

 

Ook KNDB technisch directeur Johan Kraijenbrink vindt dit bijzonder. Hij richtte zich verder in zijn toespraak ook op zijn eigen deelname, veel leuke herinneringen aan het dorp en ook het toernooi werden in zijn toespraak onder de aandacht gebracht.

 

Tweevoudig wereldkampioen Roel Boomstra, die in het verleden ook een Nederlandse juniorentitel pakte in Westerhaar, sprak namens de oud-deelnemers. Hij haalde aan dat het zeer speciaal is dat het toernooi al zo lang in Westerhaar wordt georganiseerd. Ook benoemde hij dat het toernooi voor veel deelnemers de opstap is geweest naar de (inter)nationale damtop. Na zijn toespraak overhandigde Boomstra het eerste, speciaal voor het jubileum gemaakte, boek aan Johan van Dijk. Dit boek is niet alleen een terugblik op 40 jaar NK junioren, maar bevat ook vele analyses van partijen uit die veertig jaar, interviews met oud-kampioenen en deelnemers en foto’s uit de afgelopen 40 jaar.

 

De overhandiging was een moment op zich om even bij stil te staan: Johan van Dijk heeft 40 jaar lang meegeholpen aan het NK junioren. Eerst samen met wijlen Johan Huls als medeorganisator en daarna als leidinggevende van het toernooi. Een prestatie om trots op te zijn. Met zijn inzet heeft Van Dijk er voor gezorgd dat het Nederlands kampioenschap jarenlang een succes was.

 

Na het formele gedeelte is zaterdag, onder het genot van een hapje en drankje, nog gezellig nagepraat tijden de receptie en zijn vele herinneringen uitgewisseld. Damclub Denk en Zet/Witte van Moort kan terugkijken op een bijzondere dag.