Algemeen

Gert en Tineke Veenstra 60 jaar getrouwd

VROOMSHOOP - Tineke uit Klundert (Noord-Brabant) leerde Gert kennen op de kweekschool in Bloemendaal. Op 25 oktober 1961 trouwden ze en gingen ze in Klundert wonen.

Gert moest zijn dienstplicht vervullen maar wegens het tekort aan onderwijzers kon hij na 15 maanden het leger verlaten. Samen vertrokken ze naar Oud-Beijerland. In 1966 kreeg hij een baan als docent Lichamelijke Opvoeding en Engels in Vroomshoop. Ook mocht hij 7 jaar Engels geven op de moedermavo in Almelo. Ondertussen kregen ze 1 dochter en 2 zoons.

Tineke kon haar oude beroep weer opnemen en ze heeft 32 jaar met heel veel plezier op de Kennedyschool lesgegeven. In zijn jonge jaren was Gert heel actief in allerlei sporten maar vooral voetbal was zijn lust en zijn leven. Samen hebben ze veel buitenlandse reizen gemaakt en na hun werk op school werd ook bridgen een geliefde bezigheid. In Vroomshoop deed Tineke veel vrijwilligerswerk zowel voor de kerk als in het vluchtelingenwerk. Ze genieten nu van hun pensioen en hun 3 kinderen en 4 kleinkinderen.

Afgelopen maandag kwam burgemeester Broekhuizen het jubilerende echtpaar feliciteren.