Algemeen

Gerrit Hovius uit Vroomshoop met verzameling oude radio's te zien in ‘Verzamelkoorts!’

VROOMSHOOP – Gerrit Hovius uit Vroomshoop is met zijn verzameling oude radio's te zien in het SBS6-programma ‘Verzamelkoorts!’ In het programma vertelt Gerrit over zijn drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 27 mei is hij te zien in een gloednieuwe aflevering ‘Verzamelkoorts!’ bij SBS6.

Gerrit Hovius (68) uit Vroomshoop vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om 27 mei zijn verzameling met de rest van Nederland te delen: "Mijn verzameling bestaat uitsluitend uit oude Philips radio's, gemaakt in de jaren '30 en '40. Misschien wel 40 jaar geleden ben ik begonnen met verzamelen. Mijn kinderen weten niet anders dan dat ik een verzamelaar ben. Het eerste exemplaar kocht ik op een rommelmarkt en is ook meteen de mooiste die ik heb. Ik heb zulke geweldige exemplaren in mijn verzameling, die zelfs het Philips Museum in Eindhoven niet heeft!"
 
Verzamelkoorts!

In een nieuw seizoen van ‘Verzamelkoorts!’ gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 27 mei is het de beurt aan Gerrit Hovius uit Vroomshoop en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering politicus Henk Krol te zien met zijn Le Petit Prince-verzameling.
 
‘Verzamelkoorts!’ wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen. ‘Verzamelkoorts!’ wordt geproduceerd door Talpa Producties en is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.