Algemeen

Feestweek Vroomshoop lanceert nieuw evenement op zondagmiddag: Beer & Grill

VROOMSHOOP – Het programma van 160 jaar Vroomshoop is definitief aangevuld met een nieuw evenement: Beer & Grill. De eerste editie van Beer & Grill is op zondag 8 september van 14.00 uur tot 20.00 uur in en rondom de feesttent. Er zijn onder andere foodtrucks, grote barbecuesmokers, een uitgebreid assortiment aan speciaalbieren, de Formule 1 Grand Prix van Italië live op groot scherm en muziekoptredens van Rockaholics. Daarnaast is alleen tijdens deze middag een uniek Vroomshoop 160 jaar bierglas te koop.

De foodtrucks tijdens Beer & Grill bestaan uit een oude brandweerwagen waar pizza’s en bruchetta’s worden bereid, twee meterslange barbecuesmokers waar spareribs, kippedijvlees en een zogeheten Vroomshoop-burger worden klaargemaakt, een nostalgische ijscowagen en een ambachtelijke barista. In de feesttent zijn alleen tijdens deze middag meer dan 10 verschillende bieren te proeven: van bokbier tot blond bier, van tripel tot dubbel en van ijskoude Grolsch beugels tot een IPA. De (speciaal)bieren zijn te verkrijgen op fles of van de tap.

 

Vroomshoop 160 jaar bierglas

 

De organisatie heeft speciaal voor 160 jaar Vroomshoop een uniek bierglas (15 cl) laten ontwerpen. Dit bierglas is bedrukt met het logo van ‘Vroomshoop 160 jaar’ en is alleen te verkrijgen tijdens Beer & Grill. Na aanschaf van dit bierglas (2 munten) kunnen bezoekers hun (speciaal)bieren bestellen. “Vergelijk het met een Oktoberfest, waarbij je eerst een bierpul koopt en die kun je de hele avond laten bijvullen tegen betaling. Zo werken we ook tijdens Beer & Grill.” En het Vroomshoop 160 jaar-bierglas? “Die mogen mensen mee naar huis nemen, een collectorsitem!”, zeggen Merlijn Zebel en Niek Staarman namens Feestweek Vroomshoop.

 

Live Formule 1 op groot scherm en livemuziek

 

Tijdens Beer & Grill is de Formule 1 Grand Prix van Italië op een groot scherm te zien. Na de race treedt de jonge coverband Rockaholics op in de feesttent. De toegang tot de eerste editie van Beer & Grill is gratis. Alle (speciaal)bieren zijn te verkrijgen voor 1 munt. Ook zijn er overige (fris)dranken te bestellen tijdens deze middag en avond. De tent is op zondag 8 september om 14.00 uur geopend, de Formule 1 race begint om 15.10 uur. Beer & Grill eindigt om 20.00 uur.