Algemeen

Fantastische opbrengst van kerstactie voor Stichting Werkgroep Oost-Europa Vriezenveen

VRIEZENVEEN – Stichting Werkgroep Oost-Europa Vriezenveen heeft een geweldig bedrag opgehaald door de vele donaties van de inwoners van Twenterand. De familie Wolters is erg blij met de steun vanuit Twenterand.

“In de eerste plaats wenst de stichting iedereen alsnog voor 2021 alle goeds en gezondheid toe! Terugkijkend op 2020, kan er gezegd worden, dat het een bizar jaar is geweest, waarin de COVID-19-pandemie een grote stempel op de (wereldwijde)samenleving heeft gelegd. Zo ook op het werk van de stichting. Het afgelopen jaar zijn er geen hulptransporten geweest naar Roemenië, Hongarije en de Oekraïne”, schrijft de stichting.

Depot gesloten
“Een gevolg hiervan was dat het depot aan de Horstweg tot de nok toe vol kwam te liggen en er besloten moest worden om het depot geheel te sluiten voor nieuwe inbreng. De jaarlijkse kerstactie dreigde door de coronamaatregelen erg lastig te worden.  Hoe de inwoners in Vriezenveen, Sibculo en Kloosterhaar toch bereiken? Met de hulp van collectanten en vrijwilligers is er huis-aan-huis geflyerd en dat met succes.” 

Fantastische opbrengst
Dat men het werk van de stichting een warm hart toedraagt, blijkt wel uit de fantastische opbrengst van het afgelopen jaar, het mooie bedrag van € 15.378,00! De stichting is ontzettend blij en zeer dankbaar met deze prachtige opbrengst. Met deze gelden zullen vele van hulp afhankelijke medemensen worden geholpen en ondersteund met voedselpakketten, medicijnen en andere broodnodige eerste levensbehoeften, juist in deze coronatijd.

Heel veel dank voor alle giften en voor alle inzet van collectanten en vrijwilligers! 

Hoe het dit jaar verder gaat? Zodra het weer kan, hoopt de stichting de hulptransporten naar Roemenië, Hongarije en de Oekraïne te hervatten.