Algemeen

Eindscore: ‘Scoor een Boek!’

TWENTERAND - In de afgelopen tien weken hebben 192 kinderen in Twenterand veel leeskilometers gemaakt. Bij het leesproject: ‘Scoor een Boek!’ werkt de bibliotheek Twenterand samen met Heracles Almelo en de basisscholen. Tijdens de sportieve afsluiting vorige week op de voetbalvelden van DETO en DOS’37 in Vriezenveen werd de eindscore bekendgemaakt. In totaal hebben de leerlingen in tien weken tijd 1386 boeken gelezen, dat is gemiddeld 7 boeken per leering. Een geweldige score!

Bij Scoor een Boek! worden leerlingen van groepen 5 en 6 op een speelse manier uitgedaagd om in tien weken tijd zoveel mogelijk boeken te lezen in de klas. In iedere groep hangt een poster waarop voor elk gelezen boek een bal mag worden geplakt. Zo weet de klas hoeveel boeken er gelezen zijn in tien weken. Scoor een Boek! wordt afgesloten met een sportief feestje waarbij de leerlingen ook mogen scoren op het veld. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal!

Elk jaar verbindt een speler van Heracles Almelo zich aan het project. In 2019 was Wout Droste het boegbeeld van Scoor een Boek! De persoonlijke boodschappen van deze voet- balspeler sporen de leerlingen aan om zoveel mogelijk boeken te lezen. Een geslaagd leesproject dat volgend jaar in Twenterand zeker herhaald gaat worden.