Algemeen

Echtpaar Mulder-Melenberg 65 jaar getrouwd

VROOMSHOOP - Dinsdag 24 augustus waren de heer en mevrouw Mulder-Melenberg maar liefst 65 jaar getrouwd. Net als vijf jaar geleden zijn voorganger kwam nu ook burgemeester Broekhuizen persoonlijk het echtpaar een kopie van de trouwakte uit 1956 overhandigen. Op het adres aan de Churchillstraat, waar het echtpaar de afgelopen 55 jaar gewoond heeft, trof de burgemeester geheel volgens familietraditie tevens de vijf kinderen en hun partners aan, wat het plaatje mooi compleet maakte.

De 91-jarige Johannes (Jijs) Mulder kwam, zoals toen gebruikelijk, al op jonge leeftijd in het arbeidsproces terecht en werd bouwvakker. Dat betekende hard werken in de naoorlogse wederopbouw. Menig pand in Vroomshoop, Almelo en omstreken heeft hij mede helpen zetten. Van zijn vele handige vaardigheden hebben zijn kinderen later trouwens ook veel mogen profiteren. Naast zijn werk waren de Vroomshoopse Boys (eerst speler, later leider van het tweede) zijn grote passie. De laatste tijd gaat het lichamelijk wat minder voortvarend, maar hij doet nog steeds zelf zijn klusjes in en rond het huis.

De 86-jarige Willy Melenberg van de Tonnendijk hoefde na haar schooltijd niet te ‘dienen’, zoals haar oudere zussen, maar ging aan het werk bij de textielfabriek van Jansen en Tilanus. Totdat ze ging trouwen en kinderen kreeg, want daarna werd het gezin haar carrière, zoals toen gebruikelijk was. Willy was erg handig met naald en draad. Dat was al begonnen met het ontwerpen en maken van haar eigen trouwjurk. Wat haar ogen zagen konden haar handen maken en ze heeft met name voor de dochters, maar ook voor haarzelf, de meest prachtige kleren gemaakt.

Burgemeester Broekhuizen kreeg tijdens het bezoek onder andere een grote foto op doek onder ogen, waarop alle kinderen met partner en de vijftien kleinkinderen (twee achterkleinkinderen staan er nog niet bij op) te zien zijn. Het is deze grote groep, waar ze nog elke dag met geluk en trots van kunnen genieten en waarvan ze zich verzekerd kunnen voelen dat ze aan alle kanten op allerlei manieren ondersteund worden.