Algemeen

Dertiende editie van de Alternatieve Elfstedentocht

VRIEZENVEEN - Dit is geen tocht op schaatsen maar op scheurijzers. Dit laatste moeten we voorzichtig brengen, want deze scheurijzers worden met alle liefde en zorg gekoesterd. Deze oldtimer bromfietsen van 25 jaar en ouder staan bij menigeen zelfs in de huiskamer. Dit moet echte liefde zijn toch? Ook al liggen de oldtimers onder vuur, voor wat het milieu betreft. Maar ook hier is aan gedacht. Zo zijn er ook alternatieve brandstoffen voor de bromfietsen. Op deze dag zijn er twee bedrijven aanwezig die speciale brandstof maken, die beter zijn voor het milieu. “Dit willen wij graag bij onze deelnemers en de overheid onder de aandacht brengen. Zodat ons rijdend erfgoed behouden blijft en niet uitgerookt wordt” zegt de organisatie van de Alternatieve Elfsteden Toertocht.

 

De Alternatieve Elfsteden Toertocht is een begrip in de bromfietswereld. Wat 13 jaar geleden begon met 50 deelnemers, is uitgegroeid tot een evenement met een deelnemersveld van een kleine 600 deelnemers. Vanaf Texel tot uit Limburg komt men naar Vriezenveen. En de organisatie zegt: “Ook dit jaar willen wij een goed doel onder de aandacht brengen. Dit jaar zet een deelnemer zich in voor Kanjers voor Kanjers in Frankrijk. Wat is er dan mooier, om na een geslaagde dag ook nog eens met de helm rond te gaan. Zo geeft de koplamp niet alleen licht, maar ook zeker warmte.”

 

Na afloop en ’s avonds zal de band Sound Set ‘back to the sixties’ hits spelen voor de deelnemers en liefhebbers. Hier is iedereen welkom! Gratis entree. De start en finish van de toertocht is op 13 april bij Stal-, Manege, en Minicamping Agnes aan de Prinsenweg 16 in Vriezenveen. Verzamelen vanaf 10.30 uur. Vertrek om 12.00 uur. U bent van harte welkom. Ook in Rijssen waar men de pitstop houdt. Daar is er van alles te zien op mobiliteitsgebied, van vroeger tot nu. Allemaal op het plein van de Hogewal en in het centrum. Voor verdere informatie en deelname kan men contact opnemen met organisator Arjan Pas, tel: 0546 - 561123 of email: info@elfstedentoertocht.nl.