Algemeen

Derde editie van TCPM Tukker Cup in september van start

REGIO / TWENTERAND - Na twee succesvolle edities start in september de derde editie van het grootste amateur voetbaltoernooi van de regio Twente (en omstreken). Eerste elftallen van meer dan 40 verenigingen uit deze prachtige regio zullen naast de competitie en de beker gaan strijden om de TCPM Tukker Cup.

De TCPM Tukker Cup is in het seizoen 2017-2018 begonnen als extra toernooi naast de competitie en beker met als doel extra oefenwedstrijden voor clubs te organiseren rondom inhaalweekenden in een mooi georganiseerd toernooiverband, zoals de Champions League. Dit is de ideale gelegenheid voor een club om wisselspelers of spelers die van een blessure terugkomen wedstrijdritme te gunnen. Ook kan men talenten uit de jeugd eens aan het werk zien en laten proeven aan wedstrijden tegen de senioren.

 

Tijdens het eerste jaar van de TCPM Tukker Cup begon het toernooi al direct met 32 teams. De tweede editie voegde de organisatie een damescategorie toe met maar liefst 16 deelnemers, waardoor het totaal op 48 teams uit de regio Twente kwam.

 

Voor het aanstaande jaar wordt de opzet van het toernooi iets gewijzigd om het niveauverschil bij de dames wat meer op te vangen. Er is besloten om vanaf de poulefase bij de dames met twee klassen de inschrijving te starten. De A-klasse heeft het advies Hoofdklasse t/m 3e klasse, de B-klasse heeft het advies 3e klasse t/m 5e klasse. Teams die in de 3e klasse spelen mogen zelf bepalen in welke klasse ze willen uitkomen.

 

Bij de heren wijzigt er niet zoveel. Net als de vorige twee edities zullen de teams starten met een poulefase en gaan de nummers 1 en 2 van de poule verder in de knock-outfase, echter wordt in deze knock-outfase het toernooi ook uitgebreid met een A en B-klasse. Net als in de Champions League zullen de eerste twee in de poule zullen het toernooi vervolgen in het hoofdtoernooi ‘de A-klasse’. De nummers 3 zullen het toernooi vervolgen in ‘de B-klasse’.

 

De kosten om deel te nemen aan het toernooi zijn zeer minimaal. Het kost namelijk ‘maar’ 50 euro (per team) inschrijfgeld om mee te doen aan dit regionale toernooi en hiermee is een team verzekerd van minimaal drie oefenwedstrijden. Deze wedstrijden worden begeleid door scheidsrechters uit de regio, welke geregeld worden door de organisatie.

 

Benieuwd naar het toernooi, de speeldata, teams die zich al hebben ingeschreven, inschrijving of andere vragen? Kijk dan snel op: www.tukker-cup.nl. Let op: vol is vol!