Algemeen

Dennie Olde Kalter wint vierde editie van de Krembassy

VROOMSHOOP - Op zondag 14 juli was de laatste dag van de Krembassy in Café Kremer in Vroomshoop. Er waren toen negen dagen darts geweest in het café tijdens de finaleweek [van 6 tot en met 14 juli] van de prestigieuze Krembassy. Het werd een groot succes deze vierde editie, met dank aan de vele sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt om het prijzengeld rond te krijgen voor alle 40 spelers die meededen aan de finaleweek. Maar ook door de vele vrijwilligers die hebben geholpen bij de organisatie. En daarnaast stonden Dick en Marijke Kremer van het café iedere dag klaar voor de darters en de toeschouwers. Bovendien werd het toernooi dit jaar veel bekeken via de livestream op Facebook. Over alle negen dagen hebben bijna 40.000 kijkers gekeken!

Finale

 

De Krembassy finale 2019 [best of 13 sets] ging tussen Alexander Pas en Dennie Olde Kalter. Op zich al een hele prestatie, omdat er op weg naar de finale de nodige PDC-spelers werden uitgeschakeld. Uiteindelijk ging Dennie Olde Kalter er met de eindzege vandoor. Eindstand 4 - 7 (0-3/1-3/1-3/3-1/1-3/3-2/2-3/3-1.3-1/2-3/2-3). Waarbij ook het niveau in de finale weer ontzettend hoog was. Dennie Olde Kalter wist zo de Krembassy voor de tweede keer op zijn naam te schrijven. Het gemiddelde in de finale was maar liefst 84,5 punten. Overall een verdiende winnaar, waar ook runner-up Alexander Pas het fantastisch heeft gedaan door de finale te bereiken. Ook hij kan terugkijken op een prima toernooi. Na de finale werd alles in gereedheid gebracht voor de prijsuitreiking, waar iedereen werd bedankt door Dinand Kist van de organisatie. Daarna kregen de vier spelers [nummer één, nummer twee en de twee nummers drie] allen een envelop met inhoud, een bos bloemen en een mooie beker uit handen van de mooie walkon girls. Verder werden er foto’s gemaakt die te zien zijn op Facebook van Café Kremer. De naam van Dennie Olde Kalter wordt op de wisselbeker gezet.

 

Jubileum nog groter

 

Vanaf januari 2020 wordt er alweer gestart met de vijfde editie van de Krembassy. Het jubileumjaar van de Krembassy! De organisatie gaat proberen het succesvolle en prestigieuze dartstoernooi nog groter te maken.