Algemeen

De Johanneshoeve 10 jaar open!

WESTERHAAR – Op Hemelvaartsdag is De Johanneshoeve aan de Dalweg 39 in Westerhaar 10 jaar geopend. Het is dan precies 10 jaar geleden dat oma Schipper het lintje doorknipte. Vanuit een agrarisch bedrijf werd toentertijd de stap gemaakt naar recreatie / horeca ondernemer. Een goede stap waar de familie Schipper veel gelukkiger van is geworden! André Schipper zegt: “Door op het juiste moment de juiste investeringen te doen zijn we in 10 jaar uitgegroeid naar een toekomstbestendig bedrijf. Ook is er in de afgelopen 10 jaar flink verduurzaamd.”

Groei

Waar De Johanneshoeve 10 jaar geleden begon met één zaal en twee kamers [10 bedden], heeft men inmiddels de beschikking over twee zalen en acht kamers [30 bedden]. Bovendien zijn er vier camperplaatsen bij De Johanneshoeve. André Schipper zegt: “Er even tussenuit op een bed & breakfast in een voormalige boerderij, ruimte nodig voor een vergadering in een ontspannen omgeving, of een besloten feest op een luxe locatie? Op de Johanneshoeve kan dit allemaal. Een buitengewone locatie voor overnachtingen, vergaderingen en besloten partijen. Gelegen aan het hoogveengebied de Engbertsdijksvenen is de Johanneshoeve een echte uitvalsbasis in de regio Twente in de gemeente Twenterand.”

Krentenwegge

En hij gaat verder: “Naast al deze ontspannende activiteiten bakken we ook heerlijke krentenwegge volgens oud familie recept, brouwen we ons eigen Scheepsrecht bier en verkopen we streekproducten uit Twente in onze streekwinkel.”

Open dag

Om het 10 jarig jubileum te vieren is iedereen op Hemelvaartsdag [donderdag 26 mei] tussen 10.00 uur en 16.00 uur van harte welkom om langs te komen tijdens de feestelijke open dag. Uiteraard kan men De Johanneshoeve dan ook bekijken, zoals bijvoorbeeld de tweede zaal die in de coronatijd is opgeleverd. André Schipper zegt: “Koffie en krentenwegge staan klaar en natuurlijk is er ook wat lekkers voor de kinderen. Bij mooi weer is er tevens een springkussen.”

Beleefdag en asperge avond

Bovendien is De Johanneshoeve op Hemelvaartsdag startlocatie van de Twenterand Beleefdag. Meer informatie hierover elders in deze krant en op www.visittwenterand.nl. Bovendien is er meer informatie te verkrijgen over de buitengewone asperge avond op zaterdag 28 mei aanstaande. Hiervoor kan men zich overigens nu al opgeven via: www.dejohanneshoeve.nl.