Algemeen

De eerste visuals van het nieuwe zwembad

VRIEZENVEEN - Het besluit werd vorig jaar al genomen: de gemeente Twenterand gaat een nieuw overdekt zwembad bouwen op sportpark Het Midden. Afgelopen donderdag nam de gemeenteraad kennis van het definitieve ontwerp.

De impressies tonen een modern zwempaviljoen met een open en transparante uitstraling. Het nieuwe overdekte zwembad bestaat uit een duurzaam complex met drie baden: een 25 meter sportbad met zes banen, een speciaal bad voor doelgroepen en een peuterbad. 

Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is het nieuwe bad gasloos en bijna energieneutraal. Voor energieopwekking komen 200 zonnepanelen op het dak te liggen. Warmtepompen houden het bad warm. Ook wordt gebruik gemaakt van circulaire en herbruikbare bouwmaterialen.
 
Meer voorzieningen dan beoogd
Het belangrijkste voor de meeste inwoners zullen de voorzieningen in het zwembad zijn, en dat zijn er meer dan beoogd. Zo krijgt de nieuwe Stamper een familieglijbaan. Wie op het punt staat ervan af te dalen, heeft een panoramisch uitzicht over sportpark Het Midden dankzij een groot raam dat boven het dak uitsteekt. Ook voor de allerkleinsten is er vertier in het peuterbad met diverse fonteinen en een glijbaantje. Voor de volwassenen komt er een stoomcabine.
 
Volgend jaar start met de bouw
De aanbestedingsprocedure is inmiddels gestart. Twenterand wil volgend jaar beginnen met de bouw. In de zomer van 2023, zodra de scholen weer beginnen, moet het zwembad klaar zijn.

Uw reactie