Algemeen

Custables en Lavida Campers: Unieke bedrijven met oog voor de wereld om ons heen!

VRIEZENVEEN – De gemeente Twenterand herbergt een aantal unieke bedrijven. Hendy Koerssen en Tim Gerrits hebben daar nog eens twee hele bijzondere ondernemingen aan toegevoegd. Zowel hun onderneming genaamd ‘Custables’ als hun bedrijf ‘Lavida Campers’ passen moeiteloos in het rijtje van uitzonderlijke Twenterandse bedrijven. Wat beide ondernemingen echter extra bijzonder maakt is dat Hendy Koerssen en Tim Gerrits laten zien dat een combinatie van een commercieel succesvol bedrijf met idealistische uitgangspunten zeer goed mogelijk is. Duurzaamheid en oog voor de wereld om ons heen blijkt prima te combineren met het leveren van prachtige boomstamtafels en het vervaardigen van campers op maat!

Custables
Custables importeert en optimaliseert boomstamtafelbladen van Indonesisch hardhout. Het Suar hout heeft dezelfde eigenschappen als Teak, maar de Suar is geen bedreigde soort. Hendy Koerssen en Tim Gerrits kwamen dit prachtige product drie jaar geleden tegen tijdens het reizen. Wat het bijzonder maakt is dat werkelijk ieder tafelblad uniek is.

Maar er is meer. Hendy Koerssen zegt: “Trees For All helpt ons bij het neutraliseren van onze CO2-uitstoot voor de bezorging van onze producten. Daarnaast kopen wij voor ieder verkocht boomstamtafelblad een boom aan, die zij planten in een van hun vele projecten wereldwijd. Onze producten worden via scheepvaart ingevoerd, in een container die drie maanden onderweg is. Dit is helaas wereldwijd het meest milieuonvriendelijke vervoersmiddel. Door een samenwerking aan te gaan met The Good Shipping Program, wordt de brandstof voor onze verscheping vervangen voor biobrandstof. Onze producten worden zo klimaatneutraal verscheept. Daarnaast worden onze bezorgingen worden zoveel mogelijk met elkaar gecombineerd.  Op deze manier hoeven we niet voor iedere bestelling de weg op. Het kan daardoor zijn dat men iets langer moet wachten op de bestelling, maar nooit langer dan vier weken. Zo werken we ook op deze manier aan het reduceren van onze CO2-uitstoot. Door al deze maatregelen kunnen wij zeggen dat wij CO2-neutraal werken. Dat wil zeggen dat de CO2 die wordt uitgestoten om onze producten op jouw locatie te krijgen, volledig wordt gecompenseerd. Zo maken wij onze ecologische footprint zo klein mogelijk.”

Lavida Campers
Over Lavida Campers zegt Tim Gerrits: “Een bus ombouwen tot camper is niet alleen het ticket tot vrijheid, maar is ook een investering voor de toekomst. Al onze campers zijn 100 procent maatwerk, vervaardigd met duurzame materialen, waarbij de mogelijkheden slechts door verbeelding worden beperkt. Samen met de klant werken we net zolang totdat we de ideale indeling hebben gevonden. Of het nu gaat om een camper om mee te overwinteren in het zonnige Spanje, volledig zelfvoorzienend of voor een weekend weg: wij creëren een camper die perfect is voor wat de klant wil. Iedere camper die door ons is omgebouwd, is volledig met de hand vervaardigd met kwalitatief hoogwaardige materialen. Onze expertise hebben we opgedaan in de bouw en interieurbouw. Dit gecombineerd met onze ervaring van zelf ondernomen langdurige reizen, maakt dat we graag voor iedereen een Lavida Camper bouwen. Naast ombouwen van bussen tot campers investeren we oprecht in duurzaamheid. Geen ‘geitenwollensokken’ verhaal, maar echte initiatieven. Met oog voor duurzaamheid en detail gaan wij aan de slag om een bus om te bouwen tot camper. Denk hierbij aan duurzaam verkregen houtsoorten, milieuvriendelijke lijmen en verf. En daarnaast duurzame vilt in de vorm van wolvilt. Tevens planten wij een boom per camper ombouw, in samenwerking met de stichting Trees For All. Wanneer u een camper laat bouwen bij Lavida Campers, denkt u aan het milieu.”

Informatie
Wie meer informatie wil over deze twee bijzondere ondernemingen en haar activiteiten kan terecht op: www.custables.com en/of www.lavidacampers.nl.