Algemeen

Coop Vriezenveen en klanten zamelen geld in voor ieder kind een Sint

VRIEZENVEEN - Coop Vriezenveen en haar klanten komen in actie voor ieder kind een Sint! Van 1 april 2019 tot 1 juli 2019 kunnen klanten van de supermarkt hun statiegeld doneren aan dit goede doel. Coop verdubbelt vervolgens het eindbedrag. Ieder kind een Sint zet zich in voor kinderen van gezinnen in financiële nood.

Het Sinterklaasfeest is een echte oud Hollandsche traditie en voor velen een van de mooiste jeugdherinneringen. Zingen voor de kachel, de spanning of er wel wat of niet in het schoentje zit en als hoogtepunt…..pakjesavond! Maar voor veel gezinnen in Nederland is Sinterklaas helemaal geen feest vanwege persoonlijke financiële nood. De Goedheiligman gaat aan hun deur voorbij. Maar hoe leg je aan een kind uit waarom Sinterklaas er niet voor hem of haar is. De stichting richt zich op kinderen van ouders met een laag budget.

 

“Samen maak je ’t verschil! Coop staat dicht bij haar klanten en is daardoor betrokken bij hun leefomgeving” zegt Arjon Sportel supermarktmanager van de Coop. Daarom organiseert de organisatie in al haar vestigingen ieder jaar vier statiegeldacties voor goede doelen uit de omgeving. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld.

 

Stichting ieder kind een Sint zet zich in voor kinderen van gezinnen in financiële nood. Dit is belangrijk omdat ieder kind een Sint verdiend. Met de opbrengst van de statiegeldactie van Coop Vriezenveen wil Stichting ieder kind een Sint helpen speelgoed te kopen. “We zijn superblij met deze sympathieke actie”, vertelt Erik Pezij, van Stichting ieder kind een Sint. “Deze bijdrage helpt ons om onze doelen te realiseren!”

 

Voor meer informatie: www.coop.nl en www.iederkindeensint.nl.