Algemeen

Carnavalsprogramma De Smoezen

TWENTERAND - Carnavalsvereniging De Smoezen heeft de afgelopen tijd weer van zich doen spreken tijdens de kinderoptocht en de gala-avonden in Het Punt te Vroomshoop. Na deze ludieke en gevarieerde activiteiten zal op 21, 22, 23 en 24 februari het carnavalsfeest in alle hevigheid losbarsten.

De officiële opening van het carnavalsweekend is op vrijdagavond 21 februari wanneer burgemeester Van der Kolk de gemeentesleutel zal overdragen aan Prins Alwin I (Alwin Sickman). Deze overdracht is in het gemeentehuis van Twenterand en belangstellenden zijn van harte welkom. Vanaf Partycentrum De Zandstuve in Den Ham vertrekt er om 19.00 uur een bus naar het gemeentehuis.

Na terugkomst van de sleuteloverdracht is iedereen vanaf 21.00 uur welkom bij Partycentrum De Zandstuve voor ‘The Fabulous Key Party’ met mega-liveband Groove Department.

 

Op zaterdag 22 februari gaat bij residentie De Zandstuve om 11.00 uur het Kindercarnaval van start voor alle basisschoolkinderen. Diezelfde dag zal om 18.30 uur een bijzondere carnavalsviering plaatsvinden in de St. Willibrord kerk aan de Schoolstraat te Geerdijk. Bezoekers die willen mogen verkleed gaan.

Na de Carnavalsmis is er om 20.30 uur het Groot Carnaval bij De Zandstuve. Heb je geen zin om in de rij te staan? Koop dan je kaartje via de website van De Smoezen of bij de winkel van DNNS aan de Hammerstraat 2A in Vroomshoop.

                                   

Op zondag 23 februari nemen de Smoezen deel aan de optocht te Geesteren onder leiding van Optochtcommissie De Doppe. De start van deze optocht is 11.11 uur. Er is wederom een heuse Smoezenstraat ingericht. Hier kunnen alle toeschouwers samen de sfeer proeven in Geesteren en de optocht perfect volgen. De Smoezenstraat is gesitueerd langs de optochtroute, aan het begin van de van de Geermanstraat.

Op maandagmiddag 24 februari zal er vanaf nevenresidentie Café Kremer te Vroomshoop om 13.30 uur een bus naar het Spekscheetersspeklappnrosenmontagmorgenundnachmittagspektakel te Vasse vertrekken. Opgave voor deze bus is mogelijk via de website van de Smoezen.

Het weekeinde wordt op maandagavond 24 februari afgesloten met het Rosenmontags Bal. Traditioneel zal er om 22.11 uur een smoes worden verbrand. Het Rosenmontags Bal begint om 20.30 uur en is in nevenresidentie Café Kremer te Vroomshoop.

Voor meer informatie kunt u terecht op websites van de carnavalsvereniging (www.desmoezen.nl) en de optochtcommissie (www.dedoppe.nl).