Algemeen

Boodschappen ingezameld in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Stichting Power was op zoek naar verse groenten en kwam in contact met Herman Franke en Ivonne Stege. Hier zijn afspraken mee gemaakt en zodoende is deze samenwerking ontstaan. Ivonne en Herman hebben het hele jaar groenten verbouwd voor de Stichting Power zodat ze de mensen konden voorzien van verse groenten. Aangezien de gezinnen met een klein inkomen te weinig budget hebben om een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Stichting Power
Stichting Power (voedselbank) ondersteunt gezinnen met een klein budget en die net niet voor een andere voedselbank in aanmerking komen. Te denken valt aan moeilijke situaties door bijvoorbeeld schuldsanering, bewind voering of juist in deze tijd van corona tijdelijk in de problemen komen. Stichting Power geeft wekelijks ondersteuning door een groot voedselpakket met verse groenten uit eigen moestuin en van andere leveranciers. Wel vragen zij een kleine donatie om de inkoop en onkosten te dekken, aangezien zij geen subsidie of andere giften ontvangen. Ook wordt er in deze pakketten aan de kinderen gedacht. Alle aanvragen worden vertrouwelijk en met discretie behandeld.

Postcodeloterij cadeaukaarten
Ivonne werd gebeld of er ook belangstelling was voor de cadeaukaarten van 12,50 euro die de leden van de Postcodeloterij hebben ontvangen om bij AH vegetarische ingrediënten te kopen. Ivonne heeft meteen een oproep geplaatst op facebook om de cadeaukaarten te schenken aan Ivonne en Herman. Hier is behoorlijk veel gehoor aangegeven en zodoende kon Ivonne heel veel boodschappen binnenhalen voor Stichting Power.

Actie van Radio 538
Aangezien er in de winter niet zo heel veel verse groenten zijn en er minder werk is in de moestuin, ontstond er bij Ivonne een idee om geld in te zamelen door allerlei eigengemaakte spullen te verkopen via facebook. Dit idee sluit mooi aan bij de actie van Radio 538 van 14 tot en met 18 december om geld in te zamelen voor de voedselbank. Ivonne heeft ook allerlei bedrijven in Vriezenveen aangeschreven voor een eventuele donatie.

Geld verdelen
Ze wil graag haar ingezamelde geld verdelen onder de beide voedselbanken in Twenterand, Stichting Power en Stichting Manna. Deze actie wordt van harte aanbevolen en is hard nodig. Herman en Ivonne hopen hiermee dat de voedselbank een extraatje kan geven aan mensen die gebruik maken van de voedselbank. Haar actie op Facebook gaat gewoon door tot en met 18 december. Dus ze hoopt nog veel te verkopen zodat ze beide voedselbanken Stichting Power en Stichting Manna kan verblijden met een leuk bedrag!

Voor informatie over Stichting Power kunt u hen bereiken onder telefoonnummer 06-30937893 of via emailadres: stichtingpower@hotmail.com of via de Facebookpagina. Helpt u ook mee?