Algemeen

Bijenhotel voor basisschool De Schakel in Vroomshoop

VROOMSHOOP – De wethouder Mark Paters en leerling Lynn uit groep twee van basisschool De Schakel in Vroomshoop hebben gezamenlijk een bijenhotel onthuld. Dat gebeurde woensdag 3 april op het schoolplein van De Schakel, voor het oog van alle leerlingen van groep 1 tot en met 4. Voor deze feestelijke gelegenheid hadden zij allemaal een zelfgemaakte bijenmuts opgezet.

Het bijenhotel is een geschenk van de gemeente Twenterand en door de wethouder eigenhandig gemaakt in het kader van NLdoet. “Beloven jullie goed op het hotel te passen?”, vroeg wethouder Paters aan de kinderen. Natuurlijk beloofden alle kinderen dit. Esmee uit groep 2 was er wel een beetje bang voor dat de bijen zouden prikken, maar van prikgevaar is echter geen sprake. Het logeeradres aan de schoolmuur trekt namelijk wilde bijen aan. Dat zijn bestuivers die solitair leven en minder geneigd zijn om te steken. “Oorwurmen en lieveheersbeestjes zijn er straks ook in te vinden”, liet schooldirecteur Hetty Schuitemaker aan de kinderen weten. Het is dan ook een soort all inclusive hotel, want naast het bijenhotel heeft de school een 'insectvriendelijk' stuk tuin aangelegd. Mohammad uit groep 2 liet tijdens de opening weten dat hij zelf ook wel eens een keertje in het hotel logeren, “Maar dan moet ik mij wel heel klein maken”, aldus de kleuter.

De opening van het Bijenhotel past in het thema van het project Lente van groep 1 en 2. Bovendien wil de school een 'groen' schoolplein maken, met veel beplanting en speelmogelijkheden, waar van alles voor de leerlingen te beleven is.