Algemeen

Aldo Winkels naar prestigieuze jachthondenwedstrijd Nimrod 2019

Foto: jeroenfotografie.nl
Foto: jeroenfotografie.nl

VRIEZENVEEN – Maandag 11 november is de jachthondenwedstrijd ‘Nimrod 2019’ op Landgoed Nienoord in Leek [provincie Groningen]. Nimrod is de jaarlijks terugkerende prestigieuze jachthondenwedstrijd voor de beste jachthond van dat jaar. Het gaat om een spectaculair ‘Nationaal Kampioenschap’ waar de 18 beste jachthonden van Nederland aan deelnemen. Deze 18 worden hiervoor uitgenodigd. Aldo Winkels uit Vriezenveen mag dit jaar met zijn Labrador ‘Flying Felicia The Second off April (Femke)’ als best geplaatste Labrador deelnemen.

De deelnemers, in vakjargon voorjagers genoemd, zijn vereerd dat zij hier aan mee kunnen en mogen doen. Iedere jachthond kan slechts eenmaal meedoen aan de Nimrod. De honden worden geselecteerd op basis van het aantal behaalde punten in het wedstrijdseizoen van dit jaar. Van ieder jachthondenras wordt alleen de best presterende hond gevraagd voor de Nimrod. Dat betekent dat er dit jaar 12 verschillende jachthondenrassen tijdens de wedstrijd aanwezig zullen zijn. De 6 plaatsen van de niet gekwalificeerde rassen worden opgevuld met de ‘Best of the rest’. Dit jaar worden die plekken ingevuld door allemaal Labrador retrievers.

 

Het is voor Aldo Winkels de tweede keer dat hij met een eigen gefokte Labrador op de Nimrod mag verschijnen. In 2011 stond hij er met ‘Pien The Second off April’, en dit jaar dus met haar kleindochter ‘Flying Felicia The Second off April (Femke)’ en nu zelfs als best geplaatste Labrador.

 

Aldo Winkels had al snel in de gaten dat Femke echt talent had. Ze is zacht, erg volgzaam, wil geen fouten maken, en het leren ging haar goed af. Ze werkt graag met en voor haar baas. Ze heeft inmiddels twee nestjes gehad en ook haar zonen en dochters zijn getalenteerd. Nadat Aldo en Femke vorig jaar de mappen en workingtesten, Artemis en LKN Trofee weer binnenhaalden, en de PJP zelfs wisten te winnen, werd er dit jaar een schepje bovenop gedaan en gingen ze voor een Nimrod plek. Dat is gelukt. Door twee mappen te winnen met hoge punten was de uitnodiging een feit.

 

Maandag 11 november gaan ze ervoor op de Nimrod 2019. Er zijn dan drie zware proeven uitgezet met op elke proef drie apporten. De afstanden zijn altijd immens en met hindernissen en zware dekkingen. Aldo en Femke hebben er echter zin in en gaan voor een onvergetelijke dag.