Algemeen

Achtste editie Sagenfestival

TWENTERAND - In samenwerking met het Veenmuseum aan de Paterswal in Westerhaar organiseert Theater Turf op zaterdag 24 september de 8e editie van het Sagenfestival. Van 19.00 uur tot 21.00 uur worden op het hele terrein spannende vertellingen gedaan. Ook is er muziek en natuurlijk de niet meer weg te denken heksensoep. Een kleine greep uit deze gezellige avond voor jong en oud.

Theater Turf start het culturele seizoen traditiegetrouw haar activiteiten met dit jaarlijkse evenement, dat weer een aantal leuke verhalenvertellers heeft. Deze keer is het Helene Huizenga die samen met nog twee collega-vertellers de verhalen aan elkaar rijgen. Ook Hidde Visser is weer van de partij en iedereen weet dat hij voor prachtige verhalen zorgt. Natuurlijk ontbreken dit jaar de Witte Wieven niet. Zij bewegen zich op de achtergrond met mooie en soms komische beelden en momenten in het donker wordende Veenmuseum.

Een rustpuntje onderweg is de boerderij. Hier kan tegelijkertijd een lekkere warme bak Heksensoep genuttigd worden. Opgeschept aan de voorkant in de boerderij op het terrein. Het leuke is dat je zelfs dichtbij op het perronnetje afgezet kunt worden als je het treintje verkiest als vervoermiddel.

Het grote terras van het Veenmuseum wordt weer ingericht om even uit te rusten en met elkaar te kletsen. Met een kop koffie, thee en krentewegge, of limonade. Accordeonist Gerry Zenderink zorgt daarbij voor gezellige muziek. De expositieruimte in het gebouw kan deze avond ook bezichtigd worden. De interessante tentoonstelling vertelt in woord en beeld het verhaal achter het Veenmuseum en de armoedige behuizing van de bewoners destijds. De vrijwilligers van het Veenmuseum zorgen de hele avond dat het treintje zijn rondgangen maakt over het terrein om bezoekers te vervoeren. Het is wel raadzaam stevig schoeisel aan te trekken, in verband met de hier en daar ruwe bosgrond.

Het Sagenfestival wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur. De entree is gratis. Wel wordt het erg gewaardeerd om een vrije gift te doneren.