Algemeen

VRIEZENVEEN - Het Vriezenveens reclame-, spuit en poedercoatbedrijf A.S. Paint vierde vorige week woensdag 1 mei haar 25 jarig jubileum.

A.S. Paint 25 jaar kleurrijk onderweg

Typerend! Op de dag van de arbeid, 1 mei jongstleden, bestond het Vriezenveense bedrijf 25 jaar. Eigenaar André Spit had er samen met z’n partner en personeel een mooi feest van gemaakt. Zo’n 200 genodigden gaven gehoor om hierbij aanwezig te zijn deze middag en avond.

Er werd deze middag stilgestaan bij de geschiedenis van het bedrijf door spreekstalmeester Paul Schabbink van RTV Oost. Dat dit niet altijd even makkelijk en voorspoedig ging werd snel duidelijk, maar het succes van deze 25 jaar voerde toch zeker de boventoon. Zeker ook alle mooie opdrachten van klanten die sterk regionaal zijn. Maar ook nationaal en internationaal wordt er door A.S. Paint letterlijk aan de weg getimmerd bleek al snel. Mooie defensie- en marine-opdrachten kwamen voorbij, maar ook spuit- en poedercoatopdrachten uit Irak en zelfs Qatar werden getoond. Maar juist de regionale opdrachten zijn de basis van het succes van A.S. Paint. Daarbij is de gunfactor en het begrip ‘noaberschap’ nog immer sterk van toepassing, aldus eigenaar Spit.

Diverse sprekers kwamen deze middag aan het woord, waarbij de mooie woorden van broer René Spit de nodige emotie teweeg brachten bij een ieder. Vervolgens was het de beurt aan de 20 personeelsleden om een mooie ode door middel van zang en tekst te brengen, met een pracht cadeau als afsluiter.

Dat FC Twente bijna letterlijk als een rode draad door het bedrijf A.S. Paint loopt is inmiddels bij velen bekend, en er was deze middag dan ook een grote delegatie van de jonge promovendus aanwezig. Onder de bezielende leiding van aanvoerder Wout Brama en materiaalman Jacob Malki werden er twee prachtige cadeaus overhandigd in de vorm van een gesigneerd shirt door de volledige selectie. Vervolgens kwamen de twee oud-coryfeeën Eddy Achterberg en Kick van der Vall met een mooi arrangement voor vier personen in Cook and Play bij Twente bij een wedstrijd naar keuze volgend seizoen.

Het officiële gedeelte eindigde met een optreden van clown Bassie (Stefan Schipper). Hij bracht als deel van het duo Bassie en Adriaan [zo worden Stefan Schipper en André Spit de mede organisatoren van onder andere Tot de nek in de Drek ook vaak genoemd] een wel heel mooi persoonlijk cadeau mee! Een persoonlijk gesigneerd shirt van Liverpool, door niemand minder dan Virgil van Dijk.

Na diverse rondleidingen werd er nog lang genoten van een mooi buffet, waarbij een drankje en live muziek niet ontbraken.