Algemeen

40 jaar - Harry ten Brinke Mannenmode Vroomshoop

VROOMSHOOP - Van jongs af aan had Harry ten Brinke meegewerkt in de kledingzaak van zijn ouders. Na de middelbare detailhandels school ging hij aan de slag bij een grote landelijke modeketen. Enkele jaren later stapte hij over naar het kleinbedrijf. Bij een herenmodespecialist in Dedemsvaart maakte hij zich het modevak nog meer eigen en na ondertussen ook nog een studie toegepaste economie te hebben gevolgd, kwam steeds meer het besef dat de tijd rijp was een eigen herenmodezaak te beginnen. Gelukkig bleek ook zijn vrouw Harriët zich erg aangetrokken te voelen tot dat mooie vak.

Het oog van Harry en Harriët viel op een pand aan de Hammerstraat in Vroomshoop.

Na een aantal gesprekken met de eigenaresse bleek zij eind december 1981 bereid het pand te gunnen aan het ondernemersechtpaar in spé.

Maar, was Vroomshoop wel de juiste keuze?

 

Wat volgde was een heel hectische periode; nl. het opzetten van een eigen bedrijf. Timmeren, schilderen, het aankopen en plaatsen van de winkelinrichting, stofferen en vooral het inkopen van een totale collectie herenmode. De inkoop, die normaal gesproken bijna een jaar van tevoren plaatsvindt, moest nu in versneld tempo gebeuren aangezien de openingsdatum van Harry ten Brinke Mannenmode werd vastgesteld op 24 maart 1982.

 

Die datum vond de daadwerkelijke opening van Harry ten Brinke Mannenmode plaats. “Vanaf dag één bleek de winkel een succes en in een behoefte te voorzien. En dat is gedurende de 40 daaropvolgende jaren steeds zo gebleven”, aldus het trotse ondernemersechtpaar.

Vroomshoop bleek inderdaad de juiste keuze te zijn geweest.

 

Is het dan altijd van een leien dakje gegaan? Niet altijd, want naast de vele ups waren er ook een aantal downs.

Een enorme brand legde in november 2000 de meubelzaak van de buurman in de as en zorgde ook voor heel veel onherstelbare schade aan de modezaak. Men ging echter niet bij de pakken neerzitten en richtte meteen de blik op de toekomst. Niet denken in bedreigingen maar in kansen.

In het weekend van de opening op de nieuwe tijdelijke locatie werd het echtpaar ’s nachts opgeschrikt door een telefoontje van de alarmcentrale.

Een grote inbraak had gezorgd voor een enorme ravage in de winkel en een groot deel van de spiksplinternieuwe collecties bleek te zijn gestolen.

Ook nu weer werd veerkracht getoond en een week later draaide de winkel weer als vanouds.

Inmiddels werd er druk gebouwd aan de Hammerstraat om het Hart van Vroomshoop gestalte te geven.

12 maart 2008 was het zover dat de nieuwe winkel kon worden geopend.

Een banken- en coronacrisis verder is het bedrijf still going strong en kan het 40-jarig jubileum worden gevierd.

“40 jaar lang met heel veel plezier gewerkt en nooit één dag met tegenzin in de winkel gestaan. We hebben, vooral vanwege de fijne persoonlijke contacten met onze klanten, het mooiste werk van de wereld”, aldus Harry en Harriët.

Het ondernemersechtpaar kan terugzien op 40 fantastische jaren en dankt alle klanten, waarvan sommigen al vanaf dag één in de winkel komen, die dat mede mogelijk hebben gemaakt.