Algemeen

18 Twenterandse statushouders ontvangen Participatieverklaring

Op de foto 16 statushouders en burgemeester Van der Kolk. 2 statushouders ontbreken op de foto.
Op de foto 16 statushouders en burgemeester Van der Kolk. 2 statushouders ontbreken op de foto.

TWENTERAND - Donderdag 9 mei hebben 16 statushouders in Twenterand een Participatieverklaring ontvangen en ondertekend in het bijzijn van burgemeester Van der Kolk. In totaal hebben 18 mensen de participatieverklaring ontvangen, 2 konden niet aanwezig zijn tijdens de uitreiking. Het is de vijfde groep statushouders in de gemeente Twenterand die de verklaring hebben getekend, een verplicht onderdeel van de inburgeringscursus.

 

De Participatieverklaring is sinds 1 oktober 2017 een verplicht onderdeel van de inburgering. De gemeente Twenterand biedt, in samenwerking met Vluchtelingenwerk Oost Nederland, sinds eind 2016 workshops aan voor vluchtelingen die in de gemeente zijn komen wonen.

 

Burgemeester Van der Kolk: “De statushouders tonen met de ondertekening hun wil om mee te doen in onze samenleving met de waarden die daar bij horen. Dat juich ik toe. Bovendien is dit een mooi voorbeeld van hoe wij samen met Vluchtelingenwerk Oost Nederland deze mensen proberen een thuis te geven in ons mooie Twenterand.”

 

Workshops

 

In samenwerking met de gemeente Twenterand heeft Vluchtelingenwerk Oost Nederland op 2 mei een hele dag workshops gegeven aan 18 statushouders. Tijdens deze workshops werd onder meer ingegaan op de Nederlandse kernwaarden vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie. Ook kregen de deelnemers uitleg over de bemiddeling naar regulier werk.