‘Harmonie!’ pakt groots uit
‘Harmonie!’ pakt groots uit deweekvantwenterand.nl

‘Harmonie!’ pakt groots uit

Columns

In september trakteert de Vriezenveense Harmonie de inwoners van Twenterand op het unieke theaterspektakel ‘Harmonie!’. Op weg naar de première op 10 september geven we regelmatig een kijkje achter de schermen van deze productie.

“Maar hoe groot wordt het dan eigenlijk? Aan welke omvang moet ik denken?”. Als organisatie van het theaterspektakel krijgen wij vaak deze vragen. Men vindt het nog lastig zich een voorstelling te maken van hoe het theaterspektakel ‘Harmonie!’ tot uitvoering wordt gebracht. Het antwoord luidt dat ook “groots!”. Voor de schermen telt het spektakel al zo’n 200 man. Het orkest, slagwerkers, acteurs, figuranten en kinderen. En ook achter de schermen is het aantal mensen dat een bijdrage levert aan deze productie niet op één hand te tellen.

De thuisbasis van deze muziektheatervoorstelling is de parkeerplaats van Sportpark Het Midden. Alleen deze plek vertelt -van vroeger uit- al een bijzonder verhaal. Elke avond creëren we hier ruimte voor 600 bezoekers, 3.600 in totaal verspreid over zes voorstellingen. Ook bedrijven uit Vriezenveen en daarbuiten voelen een sterke verbinding en sluiten zich massaal aan. Vol enthousiasme wordt hulp uit alle hoeken geboden. ‘Harmonie!’ wordt gedragen en dat definieert eveneens het woord ‘groots’. Gedragen door alle betrokkenen voor en achter de schermen, door de nu al hoeveelheid bezoekers die een kaart heeft gekocht, door de zakelijke partners, door de fondsen en ga zo maar door. ‘Harmonie!’ brengt nu al zoveel teweeg en dan moet september nog aanvangen. ‘Groots’ dekt het meest de lading. Want hoewel dat natuurlijk een heel ruim begrip is (letterlijk) moet u ‘Harmonie!’ ervaren. Simpelweg meemaken. Met nog een kleine 50 dagen te gaan, is het zover. Twenterand krijgt iets moois en iets onvergetelijk. In september pakken we uit. Groots! 

www.harmoniespektakel.nl.