Rubriek Ingelijst: Metamorfose
Rubriek Ingelijst: Metamorfose deweekvantwenterand.nl

Rubriek Ingelijst: Metamorfose

Columns

Op de hoek Julianastraat – Linderflier is een nieuw woningcomplex met drie bouwlagen in aanbouw. Daarmee nadert de herinrichting van dit deel van Vroomshoop, de Oranjehoek, zijn voltooiing. In nog geen tien jaar heeft dit gebied een complete metamorfose ondergaan. Er is een gezondheidscentrum verrezen, met daarin onder andere zorgappartementen, een apotheek en een politiepost, er zijn langs de Linderflier veel nieuwe woningen gebouwd, en ter afronding komt daar dus het appartementencomplex Oranjehoek bij.

Een hele verandering. 10 jaar geleden werd dit gebied nog volledig gedomineerd door het Maatschappelijk Cultureel Centrum (MCC), met daarnaast de gemeentelijke gymzaal en daar weer naast de chr. Mavo

Weliswaar liep het MCC al op zijn laatste benen, de plannen voor Het Punt waren in de maak, de gemeentelijke gymzaal kraakte in al zijn voegen, en de voormalige mavo was al omgetoverd tot jeugdvoorziening Het Front, met daarin ook een leuk theatertje.

We moeten nog wat verder terug in de tijd om ook de muziekkoepel weer in het vizier te krijgen. Die moest wijken toen in 1984 de nieuwe gereformeerde kerk werd gebouwd, nu kerkelijk centrum Irene. De belofte van de voormalige gemeente Den Ham die koepel op een andere plek te laten herrijzen is niet gestand gedaan. Die belofte bleek los zand, en die droom is uit elkaar gespat op de gemeentewerf.

Rubriek Ingelijst: Metamorfose