Afbeelding

Koningsdag in Twenterand met veel activiteiten

Algemeen

TWENTERAND - Komende zaterdag 27 april staat er tijdens Koningsdag in Twenterand ook veel op stapel. Zo belooft Koningsdagviering in Vriezenveen een feestelijke dag voor het hele gezin te worden. Op zaterdag 27 april staat Vriezenveen klaar om Koningsdag in stijl te vieren, met een uitgebreid programma vol traditionele festiviteiten en spannende activiteiten voor het hele gezin. Het Historisch museum Vriezenveen zal het decor vormen voor de aanvang van de festiviteiten, met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus om 9.30 uur. Na afloop vertrekt de stoet van kinderen met hun versierde fietsen richting het terrein van DOS’37. Vanaf 10.00 tot 14.00 uur kunnen kinderen zich uren vermaken met diverse activiteiten. Van stokpaardrijden tot bubbelvoetbal, van een loopfietsenparcours tot de iconische tokkelbaan van de scouting; er is voor ieder wat wils. Ook kunnen kinderen hun spulletjes verkopen op de kleedjesmarkt, waar nog steeds plekjes te reserveren zijn door een e-mail te sturen naar: info@koningsdagvriezenveen.nl.

Het programma: Het A-orkest van de Vriezenveense Harmonie speelt van 10.30 tot 11.30 uur een feestelijk concert. Dit jaar geeft de Danshal twee workshop, één om 12.00 uur en één om 13.00 uur. Nieuw dit jaar is de voorleestent in de Dreumesweide. Daar wordt om 11.30 uur, 12.30 uur en 13.30 uur een verhaal voorgelezen. De Dreumesweide is speciaal voor de allerkleinsten. De activiteiten duren tot 14.00 uur. Dit jaar blijven het terras en de bar echter wat langer open tot 16.00 uur zodat de ouders nog lekker even kunnen blijven hangen, onder het genot van een hapje en een drankje. De organisatie kijkt vol enthousiasme uit naar deze feestelijke dag en nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan de viering van Koningsdag in Vriezenveen.

Bomvol programma Koningsdag Den Ham

Stichting Oranje hart Den Ham heeft ook in 2024 weer een bomvol programma rondom Koningsdag in Den Ham. Nieuw dit jaar is Dé bingo met ballen, een bingo-avond bomvol met prijzen en gezelligheid. Afgelopen vrijdag werd er afgetrapt met het Orange Teenage Event, voor alle kinderen vanaf groep 6. Een avond vol gave spellen, de bekende sweeper én natuurlijk een rit in de limo! Deze avond werd druk bezocht en was een opnieuw een groot succes. Zaterdag was de feesttent opnieuw afgeladen vol voor de Oranjenacht. Topband The Euros en DJ Andy Candy zetten de tent op zijn kop met hun muziek én spectaculaire vuurshow. Met ruim duizend bezoekers kijkt de organisatie meer dan tevreden terug op deze avond.

Nieuw dit jaar is op donderdagavond 25 april Dé bingo met ballen! Een bomvolle bingoavond met diverse (grote!) prijzen en een totale prijzenpot van duizenden euro’s. Ook zullen er prijzen via een verloting weggegeven worden. Bij de horeca zijn warme en koude hapjes verkrijgbaar, en natuurlijk is er genoeg te drinken om de nasmaak van een foute bingo weg te spoelen. Er worden 6 rondes bingo gespeeld waarbij elke ronde 3 prijzen te winnen zijn. De prijzen zijn veelal met hulp van lokale ondernemers ingekocht, ook hierin speelt de saamhorigheid in het dorp een grote rol.

Koningsdag wordt weer uitbundig gevierd in Den Ham. Tijdens de aubade op de Brink wordt de vlag gehesen en het Wilhelmus gezongen. Na afloop gaan we weer samen in een stoet naar het feestterrein waar de koffie en de oranjesoes (van de Hammer bakkers) wachten. De hele dag zijn er springkussens en een mega zandbak voor de kinderen, maar natuurlijk zal er ook weer een theatershow met het liefste konijn van Nederland, Bultje, zijn. Het middagprogramma bestaat uit de Hammer Oranje Kampioenschappen (HOK), waarin duo’s het tegen elkaar opnemen in verschillende ludieke spellen. Natuurlijk mag de publiekstrekker, het bierbliktrekken, niet ontbreken! Opgave hiervoor is nog mogelijk via de website. Vanaf 16.00 uur is er live muziek van de talentvolle en lokale coverband Rockaholics. Natuurlijk is er de gehele dag een ruim aanbod in eten en drinken op het feestterrein, van patat en burgers tot poffertjes en van ranja tot een biertje!

De ouderenmiddag, Oldies but Goldies, wordt dit jaar niet meer in de tent gehouden. Gezien het dalende aantal bezoekers in de laatste jaren is besloten om de ‘oudere’ Hammenaar op te gaan zoeken en ter plaatse een leuke middag te bezorgen. Trouwe bezoekers van de Oldies but Goldies zijn natuurlijk wel van harte welkom op Dé bingo met ballen op donderdagavond 25 april.

De Strijd in Westerhaar

Zaterdag is het eindelijk zover. Maar voordat zaterdag De Strijd losbarst gaat men vrijdag eerst een leuke dag beleven met de kinderen van het dorp. De koningsspelen in samenwerking met de scholen. De groepen 1, 2 en 3 blijven op hun eigen schoolplein. de groepen 4, 5 en 6 komen op het terrein van korfbalvereniging SDO en de groepen 7 en 8 gaan zwemmen in De Stamper in Vriezenveen. “Zaterdagmorgen beginnen we om 10.00 uur met het hijsen van de vlag, onder leiding van de scouting en een afgevaardigde van de gemeente Twenterand. Daarna gaat de optocht van versierde fietsen van start. Om 11.00 start de brunch die georganiseerd word door Plaatselijk Belang, De Klaampe en de Oranjevereniging en iedereen heeft zich hiervoor kunnen opgeven. s ‘Middags barst dan De Strijd los. Met vertier voor jong en oud. Er zullen springkussens aanwezig zijn, en het terras bevind zich op het terrein.

Koningsdag Vroomshoop met grootse vrijmarkt 

Het programma op Koningsdag in Vroomshoop bestaat traditiegetrouw uit een omvangrijke vrijmarkt. Deze is door de grote belangstelling voor het tweede jaar op rij verdeeld over twee pleinen: het merendeel van de grondplekken zijn op het Oranjeplein en de kramen, het horecaterras en de kinderspellen zijn op het plein voor Het Punt. De vrijmarkt in Vroomshoop is van 11.00 tot 16.00 uur. Om 12.00 uur vindt het officiële gedeelte plaats met onder het hijsen van de vlag, een toespraak van burgemeester Broekhuizen en het Wilhelmus. Dit zal gedaan worden onder begeleiding van Harmonie Vroomshoop. ‘Wij verwachten weer een drukbezochte Koningsdag in Vroomshoop. Het aantal deelnemers aan de vrijmarkt is weer gigantisch groot, we zitten nu boven de 130 inschrijvingen. Al met al verwachten we zo’n paar duizend bezoekers. Hopelijk is het weer ons goed gezind’, zegt de nieuwe voorzitter Alwin van der Veen van Oranjevereniging Vroomshoop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding