Marjanne Jager en Anko van der Haar.
Marjanne Jager en Anko van der Haar.

Bijenkastlucht in de regio

Algemeen

VRIEZENVEEN / WIERDEN - “Met enthousiasme kunnen we u melden dat bijenkastlucht.nl in Vriezenveen en Balanced Feet in Wierden een samenwerking zijn aangegaan om bijenkastlucht in te zetten voor uw gezondheid.” Beiden (Marjanne Jager en Anko van der Haar) zijn gedreven imkers, en hebben de opleiding tot Apitherapeut gevolgd (Api is Latijns voor honingbij dus letterlijk vertaald bijentherapie). Bijenkastlucht therapie is een unieke vorm van behandeling die gebaseerd is op de heilzame werking van de vluchtige stoffen uit verschillende bijenproducten. De bijenkast herbergt een schat aan natuurlijke elementen die een positieve invloed hebben op onze gezondheid.

Hoe werkt het: Met behulp van een medisch door de EU goedgekeurd inhalatieapparaat die op een bijenkast geplaatst wordt, kan de bijenkastlucht middels een slang en een inhalatiemasker geïnhaleerd worden. De luchtstroom is zo ingesteld dat deze comfortabel ingeademd kan worden. De cliënt heeft geen direct contact met de bijen en zit tijdens het inhaleren in een andere ruimte dan waar de bijenkast staat. Deze methode is alleen in de warme maanden april/mei tot september mogelijk.

Bijenkastlucht werkt ondersteunend bij bijvoorbeeld hooikoorts, luchtwegproblemen, chronische hoofdpijnklachten en depressies, ook is het succesvol gebleken bij de behandeling van rest long-covid klachten. In Nederland is dit nog een vrij nieuwe behandelmethode maar met name in Oost-Europa zijn hier veel positieve ervaringen mee opgedaan. In Duitsland zijn de laatste jaren ook veel bijenvolk-inhalatie-plaatsen geopend.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken zie de website: bijenkastlucht.nl