Afbeelding

Zilveren erespeld Oorlogsgravenstichting voor Hans Nieboer

Algemeen

VROOMSHOOP - Hans Nieboer was de afgelopen 12 jaar consul voor de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Twenterand. Als dank voor zijn jarenlange werk kreeg de actieve Vroomshoper onlangs een zilveren erespeld van Peter Woolderink van de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Hans Broekhuizen was hierbij aanwezig namens de gemeente.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 320 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Als consul was Hans Nieboer de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Twenterand. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In Twenterand liggen 21 Nederlandse en 9 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. Hans Nieboer is als consul opgevolgd door Ineke Kuiper-Dam uit Den Ham.