Afbeelding

Noordik en Zonnebloem bundelen krachten voor interactieve dag

Algemeen

VROOMSHOOP - Het weekend van 15 en 16 maart stond in het teken van NLDoet, een landelijke vrijwilligersactie waarbij mensen zich inzetten voor maatschappelijke activiteiten. In een bijzondere samenwerking met De Zonnebloem, afdeling Vroomshoop – Daarlerveen, heeft Het Noordik Vroomshoop op vrijdag 15 maart een hartverwarmend programma aangeboden.

Samenwerking met De Zonnebloem

De Zonnebloem zet zich in voor mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Deze groep mensen zit soms vaker alleen thuis dan ze zouden willen. Petra Neervoort verwelkomde namens Het Noordik Vroomshoop ongeveer 30 gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem. “Wat fantastisch dat de school dit kon faciliteren en dat de leerlingen hun zelfstandigheid toonden. De aanwezigen genoten zichtbaar, en met trots kijken we terug op deze geslaagde dag,” aldus Neervoort.

Gastvrijheid en spelletjes

Na een warm ontvangst en een welkomstwoord van Dhr. Meijerink van Het Noordik Vroomshoop konden de gasten samen met leerlingen van klas 1 spelletjes spelen. Dhr. Meijerink, al jarenlang verbonden aan deze middelbare school, merkte op dat hij veel bekende gezichten zag. Hij herkende opa’s en oma’s van oud-leerlingen die hij in de klas heeft gehad, en zelfs overgrootopa’s en -oma’s.

Zelfgemaakte lunch en afscheid

Tussen 12.00 uur en 13.00 uur stond er een heerlijke zelfgemaakte lunch klaar. Aansluitend was er nog tijd om spellen te spelen, waarna om 14.00 uur hartelijk afscheid werd genomen. Met een goed gevulde goodiebag van Het Noordik Vroomshoop verlieten alle gasten en vrijwilligers de school. De leerlingen van Het Noordik Vroomshoop waren enthousiast om hun steentje bij te dragen. “Wat leuk om mee te helpen,” aldus de leerlingen, “vooral omdat de mensen zo blij waren.”

Betrokkenheid van wethouders

Tijdens deze bijzondere dag waren ook Roel Koster en Arjan Hof, twee wethouders van de gemeente Twenterand, aanwezig. Ze onderstreepten het belang van deze samenwerking en het waardevolle werk van De Zonnebloem. “Het is belangrijk dat jongeren kennis maken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om wat voor een ander te betekenen. Dat dat dan op deze manier kan én jong en oud plezier hebben met elkaar is een fantastisch initiatief,” aldus Koster tijdens zijn toespraak voor de gasten en vrijwilligers.

Het Noordik Vroomshoop en De Zonnebloem hebben met deze dag niet alleen een positieve impact gehad op de deelnemers, maar ook op de leerlingen en medewerkers van Het Noordik Vroomshoop. Een lovenswaardig initiatief dat laat zien hoe samenwerking en betrokkenheid het positieve verschil kunnen maken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding