Lotte Blekkenhorst.
Lotte Blekkenhorst.

Lotte (23) uit Den Ham loopt mee op Het Oranjepad van het Spierfonds

Algemeen

DEN HAM - Lotte Blekkenhorst uit Den Ham gaat op zaterdag 7 oktober maar liefst 20 kilometer lopen op Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds. Lotte loopt mee, omdat zij zelf onlangs is gediagnostiseerd met de spierziekte Multifocale Motorische Neuropathie. De opbrengst van Het Oranjepad is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. 

“Met mijn deelname aan Het Oranjepad hoop ik 890 euro op te halen voor het Spierfonds. Ik vind het belangrijk om mee te doen, omdat ik na twee onzekere jaren met veel onderzoek naar mijn spier- en vermoeidheidsklachten in 2022 eindelijk duidelijkheid kreeg. Multifocale Motorische Neuropathie is een aandoening waarbij de zenuwen in de ledematen worden aangetast. Ik vind het nog steeds lastig om op deze leeftijd bezig te moeten zijn met vragen als, “Waarom heb ik dit? Hoe ga ik om met mijn beperkte energielevel? Hoe lang blijft de therapie die ik ontvang effectief?” Ik ga met opgeheven hoofd 20 kilometer wandelen voor het leven, voor meer onderzoek en voor een zo goed mogelijke prognose van MMN,” aldus Lotte. 

Het Oranjepad 

Het Prinses Beatrix Spierfonds organiseert op zaterdag 7 oktober voor de vierde keer Het Oranjepad: een Koninklijke wandeling vol verhalen en ontmoetingen in de bosrijke omgeving van Paleis Soestdijk. Gezamenlijk hebben de wandelaars één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. De ontwikkelingen hiervoor gaan ongelooflijk snel. Deelnemers kunnen uit 5 verschillende afstanden kiezen, waarvan er 4 rolstoeltoegankelijk zijn. 

Wilt u de actie van Lotte uit Den Ham steunen of wilt u zelf meelopen? Ga dan naar: hetoranjepad.nl.