Afbeelding
Foto: Kirsi Vredenburg

Jubileumboek Kunstkring Westerhaar

Algemeen

WESTERHAAR - Ongeveer 50 mensen vierden op 7 september in De Klaampe het 50 jarig bestaan van de Kunstkring Westerhaar. De oud leden, in grote getale aanwezig, vermaakten zich prima met het werk van de huidige leden, maar nog meer met de onderlinge verhalen. De meesten hadden elkaar al jaren niet meer gezien of gesproken. Ook bleek dat een aantal niet meer schilderde. Op deze bijeenkomst leek het erop dat ze zich ineens realiseerden dat dit toch een gemis was. De voorzitter kon het ook niet laten om in zijn openingsverhaal de mensen opnieuw aan te sporen de draad weer op te pakken. Onder het genot van een kop koffie of thee met een petit four, waarop het logo van de kunstkring stond afgebeeld, kregen de verhalen steeds meer vorm.

Het jubileumboek, dat er prachtig uitziet, zou worden aangeboden aan de wethouder cultuur. Deze excuseerde zich één dag van te voren dat hij niet kon komen. Gelukkig hebben we te maken met een creatieve club en de vervanger voor de wethouder was snel gevonden in de persoon van cultuurmakelaar Eleon de Haas. Nadat de heren Hens Runhaar en Taco Vrugterman het boek hadden aangeboden bleek Eleon een prima vervanger en dat liet hij in een korte geïmproviseerde toespraak duidelijk blijken. 

Het boek kost 15 euro en iedereen kan het bestellen op de website van de Kunstkring Westerhaar (kunstkringwesterhaar.nl). Eleon gaf aan dat hij ondanks dat hij het boek als eerste had gekregen graag 15 euro over zou maken. De eerste briefjes waarop kon worden geraden van wie welk schilderij was, wat tentoongesteld was in de zaal, zijn binnen. Ook aan deze prijsvraag kan iedereen nog meedoen. Kom hiervoor naar de expositie in Het Middendorpshuis in den Ham tussen 16 september en 28 oktober. 

De avond werd met een drankje en een hapje voortgezet en Hidde Visser kon de avond mooi afsluiten met dank aan de vele aanwezigen en de geweldige sfeer met de opdracht: “Ga weer schilderen en kom bij onze kunstkring in Ons Domein in Westerhaar.”

Afbeelding